Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2018. 15:26 >> 15:06

KOŠARKAŠICE SPREMNE

Injiges respektuje BiH i želi pobjedu

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore respektuje Bosnu i Hecegovinu (BiH), ali želi pobjedu i borbu za prvo mjesto u grupi, kazao je selekor Roberto Injiges.

Crnogorske košarkašice igraće u subotu u Sarajevu protiv BiH utakmicu pretog kola A grupe kvalifikacija za Eurobasket.

On je naglasio da crnogorsku selekciju očekuju dvije teške utakmice.

"Trenutno mislimo samo na prvu, protiv BiH. Naredni meč je bitan, djevojke su radile dobro i nadam se daće se to isplatiti. BiH će igrati u istom sastavu kao u Podgorici, moramo biti oprezni jer su Bosanke kod kuće agresivnije i sa mnogo više samopouzdanja. Očekujem dosta teži meč nego prvi u Podgorici", rekao je Injiges na konferenciji za novinare.

On nije želio da komentariše odsustvo Jelene Dubljević i Ane Poček, navodeći da su najbolje one koje su na pripremama reprezentacije.

"Ne želim da pričam o igračicama koje nijesu tu. Shvatam odluke Jelene Dubljević i Ane Poček, ali one koje su tu su najbolje što imamo i ne želim da gubim ni minut na one koji nijesu na pripremama. Sve djevojke trudiće se dadaju svoj maksimum i sve će uraditi da se domognu EP", kazao je Injiges.

Prema riječima Snežane Aleksić, crnogorska selekcija je dobro radila i spremno dočekuje odlučujuće duele.

"Očekuju nas dva teška meča. Prva utakmica sa BIH mnogo nam znači. Dobro smo radili tokom pet dana priprema. Svaka od nas je svjesna značaja meča i daće maksimumm da dođemo do pobjede", kazala je Aleksić.

Izabranice selektora Roberta Injigesa dobile su prvi međusobni duel 76:55, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su tri pobjede i poraz.

Savladale su i dva puta Island 69:37 u Podgorici i 84:62 u Rejkjaviku, a jedini poraz doživjele su od Slovačke 73:72.

Plasman na Eurobasket, koji će 2019. godine biti odigran u Srbiji i Letoniji, izboriće prvoplasirana i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam kvalifikacionih grupa.

Direktno učešće je zagarantovano samo domaćinima Letoniji i Srbiji, a kvalifikacije moraće da igra i šampion Španija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније