Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ N1, Objavila: J.B.Č. ]

15. 11. 2018. 08:25 >> 12:48

LEBRON ISPRED ČEMBERLENA

Vučević najbolji u pobjedi Orlanda

Orlando, čiji je član crnogorski košarkaš Nikola Vučević, pobijedio je Filadelfiju 111:106, u jutros odigranom meču NBA lige.

Vučević je za 39 minuta, koliko je proveo u igri, postigao 30 poena, a upisao je još i osam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Dvocifren učinak u pobjedničkom timu imali su i Aron Gordon sa 17, Terens Ros sa 15, Džonatan Simons sa 12 i Vis Ivundu sa 11 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Džej Džej Redik sa 30 poena.

Pobjedu Los Anđeles Lejkersa protiv Portlanda 126:117 obilježio je Lebron Džejms koji je prestigao legendarnog Vilta Čemberlena na vječnoj listi poentera u NBA ligi.

On je u trijumfu Los Anđeles Lejkersa postigao 44 poena preuzeo peto mjesto na vječnoj listi strijelaca sa 31.420 poena.

Ispred Džejmsa sada su samo Majkl Džordan, Kobi Brajant, Karl Meloun i Karim Abdul Džabar.

Finiks Sansi su savladali na domaćem parketu ekipu San Antonio Sparsa rezultatom 116:96.

Finiks je baš kao i prije nekoliko dana protiv Bostona mnogo bolje otvorio utakmicu i vodio je 34:19 poslije prvih 12 minuta. San Antonio je do poluvremena uspio da se vrati rezultatski u meč ali ne i da povede. U trećoj dionici je Finiks vodio sve vrijeme da bi pred kraj tog perioda pobjegao na plus 17. U posljednjih 12 minuta Sparsi nijesu mogli da se rezultatski priključe pa su Sansi slavili tek treću pobjedu ove sezone.

Ti Džej Voren je bio najefikasniji sa 27 poena kod Finiksa, dok je kod Sparsa Demar Derozan imao 24.

Juta je imala pravu katastrofu u Dalasu. Mevsi su vodili tokom cijelog meča velikom razlikom da bi posljednju četvrtinu dobili 34:9. Na kraju je Dalas dobio 118:68. Luka Dončić je imao 13 poena u ovom duelu, a Harison Barns je bio najefikasniji sa 19. Riki Rubio je imao 11 poena kod Jute.

Minesota je protiv Nju Orleansa slavila 107:100. Timbervulfsi su imali 13 poena viška na poluvremenu da bi se Pelikani vratili i unijeli neizvjesnost u posljednjem periodu. Ključne poene je u egal završnici postigao Endru Vigins, a zatim i Džejms Tig.

Karl Entoni Tauns je imao 25 poena, Vigins 23, a kod Nju Orleansa su bili najbolji Etvon Mur i Entoni Dejvis sa 31 i 29 poena. Nikola Mirotić je imao 16 poena uz 10 skokova.

U duelu Memfisa i Milvokija su slavili Grizlisi 116:113. Memfis je dobro počeo i vodio je deset razlike poslije prve četvrtine da bi se Milvoki vratio do poluvremena. U trećem periodu je Memfis opet uspio da uspostavi kontrolu nad rezultatom i da dođe i do plus 10. Početkom posliednjeg perioda Milvoki dolazi do preokreta, ali pri vođstvu 99:94 Memfis pravi seriju 12:0. Janis Adetokunbo je vratio Bakse na minus dva u posljednjem minutu ali je Memfis imao odgovor preko Majka Konlija.

On je imao 26 poena, dok je Mark Gasol bio efikasniji sa 29. Što se tiče Milvokija Adetokunbo je imao 31 poen, a Kris Midlton 25.

Portland je u Stejpl centru imao mnogo bolji start pa je vodio poslije prve četvrtine u kojoj je imao i dvocifrenu prednost. Ipak Lejkersi preokreću i to na krilima Lebrona Džejmsa da bi u istom stilu nastavili i u trećoj četvrtini. Iako su gosti tokom nje vratili neizvjesnost u meč, Lejkersi su na kraju te dionice imali osam poena viška. U posljednjoj četvrtini je tim iz Los Anđelesa sve vrijeme imao kontrolu pa je na kraju tim Leborna Džejmsa slavio 126:117.

Lebron je meč završio sa 44 poena i tako se našao na petom mjestu vječne liste strijelaca.

Njemu je falila samo jedna asistencija do tripl dabla a imao je i 10 skokova. Demijen Lilard je imao 31 poen kod Trejl Blejzersa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније