Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2018. 15:26   >>  15:27

DŽIKIĆ PORUČIO

Budućnost želi da se suprostavi Baskoniji

Oslabljena Budućnost želi da protiv Baskonije odigra dobar meč i suprostavi se favorizovanom rivalu, kazao je trener podgoričkih košarkaša Aleksandar Džikić.

Budućnost Voli i Baskonija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu sedmog kola Evrolige.

Džikić je naglasio da pripremu meča protiv Baskonije otežavaju povrede igrača.

"Na jučerašnjem treningu bilo je deset igrača sa Milićem Starovlahom. Od šest centara bila su samo dvojica. Sead Šehović i Koti Klark bili su na četvorci, a Erl Klark i Filip Barović na petici. Trenirali smo se za njihove defanzivne varijante. Možda Danilo Nikolić bude trenirao večeras, a Alen Omić teško. Skupićemo se nadam se do utakmice", kazao je Džikić na konferenciji za novinare.

Navodi se da je Baskonija mobilna ekipa, sa viskom igračima na centarskim pozicijama.

"To nama otežava igranje troki na poziciji četiri, pošto tu poziciju pokrivaju Tornik Šengelija i Johan Vojtman, koji je visok 214 centimetara. Oni su agresivni u odbrani, očekujemo da nas pritisnu tokom cijelog terena. Pokušaćemo da to odradimo bolje nago na drugom mečevima. Generalno, to je dobar tim, kao i sve ekipe u Evroligi", kazao je Džikić.

On je istakao da će ekipa, bez obzira na probleme, izaći na teren i boriti se.

"To se očekuje od nas, a sve drugo vidjećemo", kazao je Džikić.

On je najavio da do kraja ove sedmice sigurno neće biti novih pojačanja.

"Tržište je dosta nezahvalno za ovaj nivo takmičenja. Teško je dovesti igrača koji može i hoće brzo da se uklopi. Prošlogodišnji stranci bili su posebni, ove godine smo se odlučili za drugačije. To za sada ne funkcioniše. To je kompleksna priča, rano da se sada otvara", kazao je Džikić.

Krilni centar Filip Barović kazao je da ekipa otežano trenira i daima dosta problema sa povredama.

"Svi momci koji budu zdravi i spremni, daće 100 odsto da pokušamo da ostvarimo prvu pobjedu. Svaka ekipa u ovom takmičenju je dobra. Baskonija ima visoke centre, to je čini malo drugačijom od ostalih ekipa. Mora da se uđe jako i sa dobrom energijom, da se ispoštuju osnovni zadaci", kazao je Barović.

On je kazao da igrači sami sebi stvaraju pritisak.

"Želimo da pobijedimo, trudimo se i dajemo sve od sebe, ali ima perioda kada to izgleda dobro, a nekada ne. Ne treba niko da nam stvara pritisak, mi ga sami stvaramo. Pritiska ima, takmičenje je teško, to smo znali i tu smo da se borimo sa tim", rekao je Barović.

On je naglasio da je atmosfera uvijek bila dobra.

Regionalni šampion bez pobjede je na startu Evrolige, nakon što je u prvih šest kola izgubio od Armanija (82:71), Makabija (78:68), Panatinikosa (72:67) i Žalgirisa (72:60) u Podgorici (82:71), Darušafake u Istanbulu (71:63) i Reala u Madridu (89:55).

Baskonija uoči gostovanja u Podgorici ima učinak od dva trijumfa i četiri poraza.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније