Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

19. 10. 2018. 08:55 >> 08:43

NBA LIGA

Bjelzersi pokvarili Lebronov debi

Košarkaši Portland Trejl-blejzersa, Filadelfija 76ersa i Majami Hita zabilježili su pobjede u NBA ligi protekle noći.

U "derbiju" večeri Blejzersi su savladali Los Anđeles Lejkerse 128:119 na zvaničnom debiju Lebrona Džejmsa u dresu "jezeraša".

Džejms se odmah predstavio navijačima Lejkersa sa dva moćna zakucavanja, a meč je završio sa 26 poena (9/16 iz igre, 0/4 trojke), 12 skokova te po šest asistencija i izgubljenih lopti.

Međutim, Demijen Lilard sa 28 poena (9/21, 2/7) uz šest skokova i odlični rezervista Blejzersa Nik Stauskas sa 24 predvodili su Portland do 18 uzastopne pobjede na otvaranju NBA sezone na domaćem terenu, a 16. uzastopne nad Lejkersima.

Solidan je bio i Si Džej Makalum sa 21 poenom (6/17) i pet uhvaćenih lopti, dok je Jusuf Nurkić dodao 16 poena (7/14) uz devet skokova i dvije ukradene lopte.

Džejmsa je u Lejkersima najbolje pratio rezervista Džoš Hart sa 20 poea, 16 je dodao Brendon Ingram, 15 je ubacio Kajl Kuzma, a po 13 Džavejl Mekgi i Ražon Rondo koji je imao i 11 asistencija.

Nakon poraza u Bostonu, Seventisiksersi su bili ubjedljivi na premijeri na svom parketu u Filadelfiji, savladali su Čikago Bulse 127:108 pred 20.000 navijača.

Dominirao je Džoel Embid sa 30 poena (9/14) uz 12 skokova, 20 je dodao Robert Kovington, ali ih je ipak obojicu zasjenio Ben Simons tripl-dablom od po 13 poena (5/8) i skokova, te 11 asistencija.

Po 13 poena ubacili su još Amir Džonson i Dario Šarić (4/12) koji je imao i deset uhvaćenih lopti, dok su po 12 dodali Merkel Fulc i Lendri Šemet.

Bulse je predvodio Zak Levin sa 30 poena, dok je dabl-dabl zabilježio Bobi Portis sa 20 poena i 11 skokova. Po 15 poena ubacili su Džabari Parker i Antonio Blekni.

Dvejn Vejd promašio je šut za pobjedu u posljednjim sekundima, ali je Keli Olinik poslije skoka u napadu poentirao 0,2 sekunde prije kraja i donio Majami Hitu pobjedu nad Vizardsima 113:112 u Vašingtonu.

Upravo je ofanzivni skok bio ključni faktor meča, jer su gosti "nadskakali" domaćina u njegovom reketu sa čak 22-7, što im je donijelo 27 poena iz druge šanse.

Najefikasniji u ekipi iz Majamija bio je Džoš Ričardson sa 28 poena i pet asistencija, 20 je dodao Rodni Mekgruder uz osam skokova i šest proigravanja, dok je 17 ubacio Derik Džons Džunior.

Podbacile su glavne zvijezde Hita. Vejd je kao rezervista ubacio devet poena (4/11) uz osam skokova, isti učinak imali su još junak Olinik i Hasan Vajtsajd uz deset uhvaćenih lopti, dok se Goran Dragić ispromašivao i postigao samo osam poena (3/18) uz isti broj asistencija i šest skokova.

Vizardsima nije pomoglo 26 poena i devet asistencija Džona Vola niti 20 poena Bredlija Bila, a pratio ih je samo veteran Džef Grin sa 17 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније