Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

15. 10. 2018. 20:40   >>  20:18

VEJD IGRA POSLJEDNJU SEZONU

Golden Stejt želi treću vezanu titulu, Hjuston prijeti

Nova sezona, 73. u NBA ligi, počinje u noći između utorka i srijede, sezona u kojoj će Lebron Džejms igrati za Los Anđeles Lejkerse, u kojoj će Karmelo Entoni zajedno sa Džejmsom Hardenom i Krisom Polom pokušati da odvuče Hjuston na vrh, ali i u kojoj će Dvejn Vejd, posljednji 16. put zaigrati u ligi.

Otvara se nova hala u Milvokiju, osam ekipa dobilo je nove trenere, a svi žele da vide da li će Voriorsi osvojiti treću uzastopnu titulu.

"Niko od nas nije spreman za kraj te uspješne serije. Moramo da nastavimo i ponašamo se kao da nemamo ništa. Moramo da pokušamo da se primaknemo trofeju što bliže možemo", rekao je košarkaš Drejmond Grin, koji je osvojio tri titule sa Voriorsima.

Trener Golden Stejta Stiv Ker će u timu imati Stefena Karija, Kevina Durenta, Kleja Tompsona, Grina i novog igrača Demarkusa Kazinsa, koji se oporavio od povrede.

"Ako ne osvoje titulu, to je neuspjeh. Znam da se oni tako osjećaju. Za nas, za ostalih 29 ekipa, mi smo autsajderi. Lakše je igrati kao autsajder nego kao ekipa od koje se mnogo očekuje", rekao je bek Memfisa Majk Konli.

Golden Stejt je osvojio titulu, Hjuston je imao najboji skor u ligi, a najbolji košarkaš igraće u Los Anđelesu.

Poslije 15 sezona u Istočnoj konferenciji, Lebron Džejms, koji je igrao u svakom od posljednjih osam NBA finala, preselio se na Zapad. On je u julu potpisao četvorogodišnji ugovor sa Lejkersima. Igraće, između ostalih, sa talentovanim igračima Lonzom Bolom, Brendonom Ingramom i Kajlom Kuzmom i bivšim rivalima Redžonom Rondom i Lensom Stivensonom.

"Ja sam košarkaš. Igram košarku. To radim i od toga živim. I kada to radim na nivou na kome to radim, sve drugo se samo rješava", rekao je Džejms.

On je prethodne četiri godine osvajao titulu šampiona Istočne konferencije sa Klivlendom, a ove godine među kandidatima za uspjeh u toj konferenciji su Boston, Filadelfija i Toronto.

Njemački košarkaš Dirk Novicki mogao bi da odigra posljednju sezonu u Dalasu, a legendarni trener San Antonija Greg Popović nema više u ekipi Tonija Parkera i Manua Đinobilija.

U novoj sezoni biće mnogo novih priča, među kojima i pravilo o patikama, pošto je NBA liga dozvolila igračima da nose patike u željenim bojama.

Crnu Goru će predstavljati Nikola Vučević koji igra za Orlando.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније