Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

11. 10. 2018. 14:50   >>  16:37 4

DŽIKIĆ JASAN

"Pametno u napadu, mnogo bolje u odbrani"

Budućnost Voli ukoliko želi da se suprostavi Armaniju moraće mnogo da radi tokom meča, da odigra pametno u napadu i mnogo bolje u odbrani, kazao je trener podgoričkih košarkaša Aleksandar Džikić.

Budućnost Voli i Olimpiija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu prvog kola Evrolige. Biće to poslije 15 godina, odnosno 5.728 dana, povratak najkvalietnijeg evropskog klupskog košarkačkog takmičenja u Podgoricu. Budućnost je posljednji evroligaški meč u dvorani Morača odigrala 6. februara 2003. godine protiv Makabija.

Džikić je kazao da od igrača očekuje veću energiju, fokus i veliku borbu.

"Niko nije lud da ne zna ko je Majk Džejms i Nikola Ivanović, ali ne vidim zašto bi Amerikanac morao više da radi od Ivanovića. Od svojih igrača tražim da rade i da se bore", kazao je Džikić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je košarkaška javnost u Podgorici jedva dočekala Evroligu.

"Znamo da su ljudi jedva dočekali Evroligu i zaslužili su to. I mi kao klub. Kada je već tu ajde da uradimo najviše što možemo", rekao je Džikić.

On je kazao da je Armani atletski sposobna i potpuno osvježena.

"To je potpuno nova bekovska linija, potpuno novi tim. Džejms je vjerovatno najpotentniji bek u Evropi. Podržan je sa visokom centarskom linijom koja nije pretnja u nekim izolacijama, ali je agresivna skakački i dobro trči. Tu je i Vladimir Micov, kao i Mindaugas Kuzminkas. Vidjećemo kako funkcioniše tandem Džejms i Nemanja Nedović. Moraće mnogo da se radi, pametno u napadu i mnogo u odbrani", rekao je Džikić.

On je kazao da nije tražio vrijeme za radne navike svojih igrača, već za tečnost igre i saradnju u napadu, pregled igre, podjelu uloga i razumijevanje.

"Treba mnogo vremena da sve to bude u redu, ali treba da se bore, a onda svako prema talentu", rekao je Džikić.

On je kazao da će nedovoljno oporavljeni Danilo Nikolić i Nemanja Gordić biti u sastavu, kao i da je Nikola Ivanović počeo da trenira cijeli trening.

On je rekao da će ekipa posljednja dva treninga odraditi kompletna.

Reprezentativni bek Nikola Ivanović kazao je da Armani dolazi sa vrhunskim igračkim i trenerskim kadrom.

"Moramo da odigramo kvalitetnu utakmicu, primarni fokus je na značajnom podizanju igre. Džejms je od svih evroligaških bekova jedan od najboljih atleta, igrač koji ima sve kvalitete. Posjeduje ogroman arasenal u napadu i on je jedan od naših primarnih meta", kazao je Ivanović.

On je kazao da je Armani bolja ekipa od Budućnosti.

"Mnogo smo jako igrali i trenirali, pričali i analizirali sve ono što se dešavalo proteklih 15 dana. Siguran sam da će na teren izaći mnogo bolja ekipa nego prije par dana. Naša je prednost i što prvu utakmicu igramo kući. Očekuje se dobar meč", rekao je Ivanović.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније