Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2018. 11:16   >>  10:55 3

IVANOVIĆ O EVROLIGI

Možemo da pobijedimo i na papiru jače rivale

Prvi meč u elitnom takmičenju košarkaši Budućnosti igraju 12. oktobra protiv milanskog Emporio Armanija u renoviranoj dvorani "Morača".

Plejmejker "plavih" Nikola Ivanović ističe snagu italijanskog tima, ali vjeruje da Budućnost može uspješno startovati u Evroligi.

"Neizmjerno sam srećan što smo plasmanom u Evroligu Podgorici i Crnoj Gori, pored košarkaške magije koja slijedi, podarili i renoviranu dvoranu koja izgleda prelijepo. Da li možemo da pobijedimo Milano? Stvara se atmosfera da je to očekivano i normalno, ali nije. Milano ima moćan tim, pokriveni su i jaki na svim pozicijama i nema nikakve dileme da slove za favorita. Međutim, rekao sam da ulogu favorita možemo da prepustimo rivalima, ali će svi na parketu morati da pokažu da su bolji. Isto važi i za Milano. Konkretan odgovor glasi: "Možemo da pobijedimo". Uz pozitvnu energiju koju imamo, uz vetar u leđa koji ćemo imati, vjerujem da možemo", kazao je Ivanović za Sport klub.

U sezoni koja slijedi konkurencija u ABA ligi nikada nije bila jača, a pakleno težak posao Budućnost očekuje i u domaćim takmičenjima.

"Sezona koja slijedi će biti neprocjenjivo iskustvo, neprocjenjiva prilika za sazrijevanje u svakom smislu. Već sada nam je jasno da će renovirana dvorana “Morača” biti ispunjena do posljednjeg mjesta, vjerujem tokom cijele sezone, a ne samo na mečevima Evrolige. Euforija se nije stišala, iako je mnogo vremena prošlo od pobjede nad Zvezdom u finalnoj seriji. Ono što je bitno je da veliku motivaciju i energiju koju imamo i mi i navijači kanališemo na pravi način, i da upravo ta povezanost bude naš najjači adut u sezoni koja će biti izuzetno zahtjevna", naglasio je reprezentativac Crne Gore.

Podgoričani u svakom meču ići na pobjedu bez obzira na ime rivala i budžet ekipe sa druge strane parketa.

"Cijenimo i poštujemo sve rivale, ali na parketu će morati da pokažu da su bolji od nas, a to neće biti lako, budite sigurni u to. Znam da mnogi očekuju da budemo lak zalogaj za evropske gigante, ali mi smo prošle sezone u duelima sa jakim i moćnim evropskim timovima u Evrokupu, ali i protiv Cedevite i Zvezde, pokazali da vrijedimo i da možemo da budemo konkurentni, da možemo da pobijedimo i na papiru jače rivale. Nastojaćemo da ostvarimo što više pobjeda u Evroligi. To je cilj", istakao je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније