Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 10. 2018. 18:36 >> 19:57

DŽIKIĆ O DERBIJU

"Iskontrolisati ofanzivni skok Zvezde"

Već u drugom kolu ABA lige imaćemo košarkaški spektakl, u nedjelju u "Moraču" na megdan Budućnosti stiže Crvena zvezda, a trener "plavih" Aleksandar Džikić očekuje da njegov tim pruži bolju partiju nego nedavno, kada su ih "crveno-bijeli" u finalu ABA Superkupa potpuno nadigrali (75:89).

"Jedan od najtežih protivnika dolazi u Moraču, tim koji je sastavljen da se bori za sam vrh. Dovedeni su veoma iskusni igrači, promijenjen stručni štab, zadržani poželjni domaći igrači. Na Superkupu su nas pobijedili, igrali dosta tečno i sa dobrom preciznošću u šutu. Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bi uspješnije parirali njihovoj visokoj liniji", rekao je Džikić za sajt ABA lige.

On smatra da je recept za pobjedu da se zaustave ofanzivni skok rivala i individualne akcije Zvezdinih koš igrača.

"Biće promjena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovođenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali. Biće potrebno iskontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku. Očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu", zaključio je Džikić.

Plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović je istakao da je ekipa dobro radila nakon meča sa Krkom.

"Ova utakmica nema veze sa prošlogodišnjim finalem. Nova je sezona u kojoj oba tima imaju jednake ambicije za titulu. Mi smo imali nekoliko dana za kvalitetan trening, za šta u toku sezone nećemo imati mnogo vremena. Koristimo ove dane za što bolju pripremu. Publika u Podgorici zna važnost utakmice i sigurno će atmosfera biti vrela, a mi igrači moramo to da kanališemo na pravi način", kazao je Ivanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније