Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

26. 09. 2018. 12:55 >> 12:35
6

DONČIĆ ŽELI DA NAPREDUJE

"Igraću svoju igru, Dirk me najviše savjetuje"

Novi košarkaš Dalas Meveriksa Luka Dončić kaže da jedva čeka da nova sezona počne i da se nada ulasku u plej-ofu.

Mnogi smatraju da budućnost Mevsa umnogome zavisi od saradnje Denisa Smita i Dončića.

“Denis je sjajan igrač, popravio je šut i mislim da će se mnogi mučiti da igraju odbranu protiv njega u sezoni pred nama“, počeo je Dončić.

Centar Diandre Džordan takođe je veliko pojačanje za Dalas.

“On je nevjerovatan, uživaću da mu bacam lobove“.

Već nekoliko puta legendardni Dirk Novicki hvalio je Dončića.

“Sjajan je prema meni, zadovoljstvo mi je da dijelim svlačionicu sa njime ove godine. Svi znamo ko je on i šta je uradio za košarku. Mnogi mi daju savjete, svi veterani, ali Dirk pogotovo – na šta moram da budem spreman, na koji način je NBA drugačiji od Evrope...“

Luka ističe da mu neće biti toliko teško da se navikne na život u Teksasu, kao i da živi na pet minuta od arene.

“Preselio sam se od porodice i prijatelja sa 13 godina, tako da mi je sada ovo lakše, ali jeste mi sve novo – saigrači, treneri… Ovdje mi se sviđa vreme jer je toplo, a u mojoj zemlji je hladno. Dvije i po nedjelje sam već u Dalasu“.

Na pitanje kakvi su mu ciljevi i gdje još može da napreduje, Dončić je odgovorio:

“Volio bih da se plasiramo u plej-of, a lično… Pa, mislim da svaki ruki želi da osvoji nagradu za rukija godine. Uvijek kažem da osjećam pritisak od svoje 16. godine, zaboravljam na njega kada izađem na teren, ni ne čitam mnogo šta se piše. Drugačije je ovdje, neka pravila su drugačija, ali ja ću igrati svoju igru, isto onako kako sam igrao u Evropi. Moram naporno da radim kako bih postao igrač koji želim, treba da napredujem u svim segmentima. Trener (Karlajl) zna šta želi od tima i želi od mene“.

Luka se naročito raduje susretu sa Majamijem zbog svog prijatelja Gorana Dragića, ali čeka i sudar sa Lebronovim Lejkersima.

“Uvijek sam ga gledao, on je moj idol, radujem se mečevima sa njime“, zaključio je Dončić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније