Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Dnevne novine ]

17. 09. 2018. 10:28 >> 10:12
27

PRENOS NA TVCG 2

Košarkaši zovu navijače protiv Ukrajine

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Nikšiću sa Ukrajinom utakmicu drugog kola druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Protiv najjačeg tima Turske poraz uz dobru igru je i mogao da prođe, ali danas se sve mijenja. Danas je bitna samo pobjeda i samo ona ostavlja košarkašku reprezentaciju Crne Gore u ozbiljnoj priči o odlasku na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Kini.

Naši momci su spremni, navijači u Nikšiću nikada nisu iznevjerili, pa ne bi trebalo ni sada, a na drugoj strani parketa je Ukrajina sve je tu za nezaboravno košarkaško veče u “gradu piva i čelika”. Utakmica drugog kola grupe I počinje u 20 sati i 15 minuta, Crna Gora će ovog puta morati bez pleja Derika Nidama, koji se povrijedio u Ankari.

“Smatram da je naš veliki plus to što igramo pred svojim navijačima i sve osim pobjede bio bi neuspjeh. Spremamo se i nadamo se dobroj atmosferi u Nikšiću, a ujedno i pozivamo navijače da dođu u što većem broju da nas podrže”, poručio je Petar Popović.

Pažnja na trio Ukrajine

Činilo se da će u novoj grupi najlakši rival timu Zvezdana Mitrovića biti Ukrajina, ali su onda momci Jevgena Murzina pokazali koliko znaju da budu opasni, pa su u Kijevu srušili Spaniju, koju je predvodio Serhio Ćaćo Rodrigez.

“Čeka nas veoma važna utakmica i veoma ozbiljna ekipa. Pokazala je to Ukrajina samim tim što je pobijedila jednu Španiju”, dodao je Popović.

Zvezdan Mitrović je dugo radio u Ukrajini, dobro poznaje večerašnjeg rivala, a čini se da je dobro spremio i svoje momke za ono što ih očekuje.

“Igra Ukrajine se bazira na tri osnovna nosioca Judžina Džetera, Svjatoslava Mihajljuka (22 poena protiv Spanije) i Vjačeslava Kravcova. Jasno je da moramo da budemo spremni na veoma jaku i tešku utakmicu svih 40 minuta, kao i da igramo agresivno i u odbrani i u napadu”, istakao je Popović.

Bez pritiska i matematike

Kada je pobjeda jedina opcija pritisak je očekivan, ali to mnogo ne brine crnogorske košarkaše…

“Svi smo profesionalci i svi smo navikli da igramo bitne utakmice i one koje nose veliki značaj i sigurno da ima određenog pritiska, ali ništa što bi nas omelo ili sputalo. Može samo da bude pozitivan pritisak i nadam se da će nas on zajedno sa punom dvoranom nositi do pobjede”, nema dilemu Popović.

O kalkulacijama nakon Ukrajine naši momci ne razmišljaju…

“Još je rano da se bavimo matematikom, kompletan fokus je usmjeren samo na Ukrajinu i pobjedu”, zaključio je veliki borac Popović.

Karte dva eura

Da treba očekivati pakao sa tribina u Sportskom centru Nikšić govori i pristupačna cijena karata od samo dva eura za večerašnju utakmicu Crne Gore i Ukrajine.

Ulaznice se mogu kupiti u hotelu Onogošt i na biletarnici Sportskog centra “Nikšić”.

Murzin: Mnogo je lakše nakon pobjede nad Španijom

Ukrajinski mediji sa mnogo više raspoloženja pišu o svojoj košarkaškojselekciji nakon trijumfa nad Španijom, ali konkretnih izjavao duelu sa Crnom Gorom i nema mnogo.

Istina, gotovo svi poznatiji portali prenijeli su izjavu našeg selektora Zvezdana Mitrovića, dok se o Crnoj Gori govorilo kratko nakon utakmice sa Španijom.

“Iskreno, ne mogu mnogo reći o Crnoj Gori. Imamo informacije, ali smo potpuno bili okrenuti duelu sa Španijom. U svakom slučaju mnogo će biti lakše da igramo nakon trijumfa nad Španijom”, istakao je selektor Ukrajine Jevgen Murzin.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније