Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 09. 2018. 22:10 >> 09:22
2

KVALIFIKACIJE ZA SP

Grčka srušila Srbiju za sedam od sedam

Košarkaši Grčke upisali su sedmu pobjedu u nizu u kvalifikacijama za Mundobasket, pošto su savladali Srbiju na Kritu 70:63.

Grčka je na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo, baš kao i Njemačka. Na drugoj strani, Srbija je na trećem mjestu, ima četiri pobjede i tri poraza.

Srbija je dobila prvu četvrtinu minimalnim rezultatom, da bi Grčka potom kontrolisala dešavanja na parketu i u trećem periodu stigla do plus 12 - 48:36.

Ipak, izabranici Aleksandra Đorđevića su šest minuta prije kraja vratili stvari u egal 57:57.

Grčka je, međutim, izvanredno reagovala - Jorgos Printezis sa četiri, Janis Burusis sa dva poena slomili su otpor rivala.

Printezis i Nik Kalates su predvodili Helene sa po 15 poena, dok je Srbije najefikasniji bio Bogdan Bogdanović sa 19 koševa.

Đorđević je čestitao reprezentaciji Grčke na pobjedi ostvarenoj na startu druge faze kvalifikacija za Svjetski kup u Kini.

"Grci su igrali čvršće, sa više snage, u nekim periodima na ivici faulova, što je u ovakvim utakmicama neophodno da bi se došlo do pobjede. Mi nismo pokazali svoje pravo lice. U napadu lopta nije išla dovoljno brzo, a to je nešto o čemu smo razgovarali i na čemu smo insistirali tokom priprema za ovaj meč. Ovo što smo pokazali svakako nije način na koji smo trenirali i na koji treba da igramo", rekao je Đorđević poslije meča.

On je kazao da često imaju i po 30 asistencija, a ovog puta ih je bilo 14.

“To je nešto što moramo da vratimo našoj igri", kazao je Đorđević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније