Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Aleksandra Jovančević, TVCG

31. 07. 2018. 20:48   >>  21:43 4

"MORAČA" PO MJERI EVROLIGE

Budućnost više nije isti klub

Glavni radovi na renoviranju Sportskog centra "Morača" i njegovo prilagođavanje zahtjevnim standardima Evrolige privode se kraju. Za dvije sedmice trebalo bi da počne postavljanje parketa, a već sredinom septembra košarkaši Budućnosti će imati i prvi trening na novom terenu.

U renoviranom i po standardima uređenom ambijentu će košarkaši Budućnosti prvu utakmicu odigrati protiv Krke 30.septembra. Trening na novom parketu mogli bi da odrade već 10. septembra.

Trenutno se grubi radovi na proširenju tribina privode kraju. Prolazno vrijeme radova je zadovoljavajuće.

"Imamo kašnjanje od 3 do 5 dana u odnosu na dinamiku, ali u putanju je bilo betoniranje galerije koja je iza nas", kazao je Televiziji Crne Gire predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan.

I ne samo galerije, već i ostali djelovi "Morače" moraju se prilagoditi višim standardima.

"Imamo sređivanje sale pres konferencije, svlačionica i za gostujuće i domaće igrače, hodnike u SC Morača koji ide do prostorija i za sudije proširenje svlačionica i medicinsku sobu", naveo je Bokan.

Budućnost nije više isti klub. Viši nivo takmičenja zahtijeva i bolje organizacione standarde.

"Komunikacija koja je bila po 4-5 sastanaka, jasno nam je da Evroliga želi organizovane klubove u svojoj porodici i jasno nam je da ovaj klub ne može da se organizaciono vodi kao što je to do sada slučaj bio. Primili smo 6-7 novih ljudi", istakao je Boran.

Bezbjednost igrača ali i publike je nešto o čemu se posebno vodi računa.

"Imamo najsavremeniju ulaz-izlaz kontrolu, sa bar kodom", kazao je Bokan.

Ulaskom u Evroligu mijenjaju se sva do sada važeća pravila kako kluba tako i navijača. Svaki potez će se pratiti, zato i očekivanje za dobru saradnju sa publikom.

"U SC Morača moramo održati red i podići ga na mnogo veći nivo ponašanja i navijača i ljubitelja košarke. Ovo je nešto što smatram da i mi u klubu i ljubitelji košarke moraju da shvate da je i njihov doprinos jako jako značajan", naglasio je prvi čovjek podgoričkog kluba.

O značaju ulaska u Evroligu bićemo svjesni možda već nakon prve utakmice koju "plavi" odigraju na novom parketu "Morače". Pet i po hiljada navijača, novi je kapacitet sale, i vatreno navijanje kojim ćemo igrače budućnosti ispratiti u nove pobjede.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније