Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

27. 06. 2018. 20:20 >> 20:11

DVOGODIŠNJI UGOVOR

Dejvid Blat novi trener Olimpijakosa

Košarkaški klub Olimpijakos imenovao je Dejvida Blata za novog trenera, saopšteno je danas na sajtu atinskog kluba.

Blat (59) je potpisao dvogodišnji ugovor i vraća se u Grčku poslije osam godina, kada je predvodio Aris.

On je na klupi zamijenio Janisa Sfairopulosa, koji je napustio klub poslije neuspjeha ekipe u Evroligi i šampionatu Grčke.

"Srećan sam i počastvovan što sam se priključio Olimpijakosovoj porodici. Prilika da postanem dio tradicije uspjeha i istorije velikih trenera je ogromna. Motivisan sam da dam najbolji dio sebe klubu i sjajnim navijačima, srcem i dušom koje definišu ovu organizaciju. Ekipa mora da se razvija, da raste, a to ćemo učiniti zajedno sa sjajnim ljudima u klubu. Jedva čekam", rekao je Blat, prenijeli su grčki mediji.

Američko-izraelski trener je prošle sezone sa turskom Darušafakom osvojio Evrokup, čime je ta ekipa izborila plasman u Evroligu.

Osvajanjem tog trofeja, Blat je postao tek drugi trener u istoriji, poslije legendarnog Dušana Ivkovića, koji je osvojio Evrokup, Evroligu (sa Makabijem 2014), Evropsko prvenstvo (sa Rusijom 2007) i olimpijsku medalju (sa Rusijom 2012).

Osim sa tim ekipama, Blat je imao uspjeha radeći i u Italiji u Benetonu, kao i u NBA ligi u Klivlendu, sa kojim je bio šampion Istočne konferencije 2015. godine.

Za najboljeg trenera Evrolige proglašen je 2014. godine, četiri puta bio je najbolji trener Izraela, a jednom najbolji trener u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније