Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

sportklub.rs; B.V.

26. 06. 2018. 10:30   >>  10:22

NBA LIGA

Harden MVP, Simons najbolji ruki

Bek Hjuston Roketsa Džejms Harden prvi put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige.

 

"Brada" je tim iz Teksasa predvodio do prvog mjesta u regularnom delu takmičenja, a MVP trci pobijedio je Lebrona Džejmsa iz Klivlenda i Entonija Dejvisa iz Nju Orleansa.

Harden je sezonu završio sa prosjekom od 29.5 poena, 5.3 skoka i 7.7 asistencija, međutim, aktuelni šampion Golden Stejt je njegovu ekipu zaustavio u finalu Zapadne konferencije (4:3).

Jedan od najboljih igrača današnjice na binu je izašao u pratnji majke kojoj je zahvalio na svemu što je uradila za njega.

"Poslednje četiri godine kucam na ta vrata. I konačno sam ovdje. To mi mnogo znači, pokušavam svake godine da budem sve bolji. Ali neću sada da se zaustavim. Ispred mene je dug put," rekao je Harden.

U izuzetno jakoj konkurenciji rukija nagrada je otišla u ruke Bena Simonsa iz Filadelfije, koji je draftovan 2016. godine, ali je prvu sezonu u najjačoj ligi svijeta preskočio zbog teške povrede. Iza njega je ostao, po mnogima nezasluženo, Donovan Mičel iz Jute, kao i Džejson Tejtum iz Bostona.

Najbolji trener je Dvejn Kejsi, koji je i pored istorijskog rezultata Toronto Reptorsa morao da napusti klub iz Kanade zbog eliminacije u drugom krugu plej-ofa od Klivlenda. Kejsi je nedavno sjeo na klupu Detroit Pistonsa.

Za najboljeg šestog igrača u ligi izabran je sjajni šuter Los Anđeles Klipersa Lu Vilijams, Viktor Oladipo iz Indijane dobio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao, dok je centar Jute Rudi Gober najbolji defanzivac.

Najbolji generalni menadžer je Deril Mori iz Hjustona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније