Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Izvor: Sport klub

16. 06. 2018. 22:50 >> 00:46

BAJERN U EVROLIGI

Radonjić osvojio titulu u Njemačkoj

Košarkaši Bajerna koje sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Dejan Radonjić pobijedili su Albu u petom meču finalne serije sa 106:85 i ukupnim rezultatom 3:2 četvrti put u istoriji osvojili šampionsku titulu u Njemačkoj.

Bavarci su posljednji put prvaci bili u sezoni 2013/14, a trijumfom u majstorici protiv "albatrosa" obezbijedili su mjesto u Evroligi.

Ekipa Dejana Radonjića odlično je počela utakmicu i posle prve četvrtine vodila je sa 32:19. Bajern je u istom ritmu nastavio i na poluvrijeme ne otišao sa kapitalnih 19 poena viška (58:39).

Pitanje pobednika je već tada bilo riješeno, ali domaći igrači nijesu željeli ništa da prepuste slučaju i u trećem periodu prednost su uvećali na maksimalnih plus 25.

Slavlje u "Audi Domu" u Minhenu je već tada počelo, a gosti iz Berlina, koji od 2008. godine nijesu bili prvaci, u svečarskoj atmosferi su samo uspjeli da ublaže poraz.

Nihad Đedović je sa 19 poena predvodio svoj tim, Džared Kaningem je dodao 16, Vladimir Lučić 12.

Kod gostiju Spenser Baterfild je postigao 29, NNils Gifi 13, Pejton Siva 12.

Učesnici Evrolige u sezoni 2018/19: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Gran Kanarija, Fenerbahče, Efes, Darušafaka, Žalgiris, CSKA, Himki, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Emporio Armani, Budućnost Voli i Bajern.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније