Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 07. 2013. 09:17   >>  09:17

PROTIV DOMAĆINA

Juniori za finale i A diviziju

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće danas sa Makedonijom polufinalnu utakmicu B prvenstva Evrope u Strumici.

Za izabranike Dragana Radovića to će biti prva prilika da izbore plasman u A diviziju, u koju idu tri prvoplasirane selekcije sa šampionata. Iako će Makedonija kao domaćin imati veliku podršku sa tribina, selektor Radović vjeruje da njegovi izabranici imaju kvalitet da velikom željom i uz maksimalnu koncentraciju tokom čitavog meča, dođu do pobjede kojom bi ispunili cilj i izborili prolaz  viši rang.

Nakon sjajnih rezultata u prvoj i drugoj fazi u kojoj su ostvarili pet pobjeda i doživjeli samo jedan poraz, naša juniorska reprezentacija će imati dvije prilike da ispuni cilj i izbori plasman u A diviziju.

U taboru naše reprezentacije vjeruju da će iskoristiti prvu meč loptu i da će obezbijediti plasman u elitnu diviziju.

"Blizu smo ostvarenja cilja i plasmana u A diviziju, jer imamo dvije prilike da dođemo do prva tri mjesta na šampionatu. Vjerujem da ćemo iskoristiti prvu priliku i da ćemo pobjedom protiv Makedonije, izboriti plasman u finale i prolaz u elitnu diviziju, što nam je cilj koji smo postavili prije početka prvenstva. U duelu protiv Izraela naročito u prvom poluvremenu pokazali smo veliku borbenost i kvalitet, ali imali smo veliki broj promašenih slobodnih bacanja i nekoliko izgubljenih lopti u nastavku, što je meč odvelo u neizvjesnu završnicu, ali sačuvali smo prednost i došli do važne pobjede. Slobodan dan iskoristili smo na najbolji način kako bi se spremili za polufinale, koje svi očekujemo s velikim nestrpljenjem. Makedonija je domaćin i imaće veliku podršku sa tribina, njihove utakmice prati i po hiljadu gledalaca i neće biti lako. Međutim, mislim da imamo sjajnu priliku jer imamo veći broj igrača u rotaciji i vjerujem da ćemo uz veliku želju koju su igrači pokazali u svim mečevima u Strumici, ali i uz maksimalnu koncentraciju tokom svih 40 minuta, pokazati da smo bolji tim i da ćemo doći do pobjede kojom bi ispunili ono što smo zacrtali prije početka prvenstva", rekao je selektor Radović, sa sajt KSCG.

U prvoj fazi takmičenja, naši junioriu savladali su Belgiju, Portugal, Bjelorusiju i Luksemburg, a u drugoj fazi slavili su protiv Izraela, a jedini poraz doživjeli su od Švedske.

Domaćin šampionata bio je drugi u grupi A, sa po dva trijumfa i poraza, dok je u drugom dijelu šampionata pobjedama protiv Estonije i Holandije izborio prolaz među četiri najbolja tima.

Duel Crne Gore i Makedonije počeće u 18 sati i 45 minuta.

U prvom polufinalu, u 16 sati i 30 minuta, sastaće se Belgija i Poljska, koja je jedina u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila maksimalan učinak.

Finalni duel na programu je u nedjelju.

(KSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније