Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2018. 08:34   >>  09:27

NBA LIGA

Nestvarni Lebron odveo Klivlend u finale

Košarkaši Klivlend Kavalirsa plasirali su se u veliko finale NBA, pošto su u sedmom, odlučujućem, meču savladali kao gosti Boston rezultatom 87:79.

Ponovo nevjerovatnu partiju odigrao je Lebron Džejms koji je utakmicu završio sa 35 poena, 15 skokova i devet asistencija, dok je na terenu proveo svih 48 minuta.

Džejmsa je odlično ispratio Džef Grin koji je bio "x" faktor na ovom meču. Krilni igrač susret je završio sa 19 poena i osam skokova, a odličan doprinos imao je i Tompson 10 poena i devet skokova.

U domaćem sastavu Džejson Tejtum ubacio je 24 poena uz sedam skokova, Horford je postigao 17, Moris 14, odnosno Braun 13 poena.

Od starta meča gledali smo ujednačenu igru i vidjelo se da će pobjednika odlučiti sitnice. Imao je Boston na početku druge dionice dvocifrenu prednost, ali su Kavsi uspjeli da priđu i da to poluvremena smanje -4, 43:39.

Utakmica nija bila mnogo lijepa za gledanje, pošto smo vidjeli veliki broj promašaja na obje strane. Međutim, daleko od toga da nije bilo lijepih poteza, među kojima se izdvajaju blokada Lebrona Džejmsa i zakucavanje Tejtuma preko "Kralja".

Tokom drugog poluvremena Klivlend je malo po malo preuzimao inicijativu, a jedan od glavnih igrača, uz Lebrona, bio je Džef Grin. Nekadašnji igrač Bostona pogodio je neke veoma važne šuteve na početku 4/4 i Kavsi su tada ostali u igri.

Onda je palicu preuzeo Džejms koji je pogodio nekoliko važnih šuteve, dok Boston nikako nije uspio da pronađe pravi ritam. Posebno loše odigrao je Teri Rozir koji je meč završio sa samo četiri poena (2/14 iz igre).

Na minut do kraja pobjednik je već bio poznat pošto je košem Džejmsa prednost Kavsa otišla na +10. Klivlend tako slavi četvrto finale u četiri godine, odnosno Lebron osmo uzastopno.

Boston na kraju nije uspio da sa "polovnim" sastavom uđe u veliko finale, iako im je za to malo trebalo. Podsjećamo, Kelti su tokom cijelog plej-ofa igrali bez Kajrija Irvinga i Gordan Hejvorda.

Klivlend će u velikom finalu igrati protiv Hjustona ili Golden Stejta, čiji je sedmi meč na programu u noći između ponedjeka i utorka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније