Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 05. 2018. 22:12   >>  22:24

PROŠLI U FINALE

Budućnost i Mornar zakazali borbu za trofej

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara plasirali su se u finale plej-ofa prvenstva Crne Gore.

Podgoričani su sa 2:0 u seriji izbacili Lovćen u polufinalu, iako je večeras bilo uzbudljivo u Prijestonici. Igrači Lovćena su pružili sjajan otpor velikom favoritu, imali čak šut za pobjedu, pa i za produžetke.

Na kraju je šampion slavio 78:75. Cetinjani su imali šut Draška Albijanića za tri poena za preokret pri rezultatu 75:77, a nakon što je Gibson realizovao samo jedno slobodno bacanje, Korać je sa centra pokušao Cetinjanima da donese dodatnih pet minuta, ali mu je lopta izašla iz obruča.

Kod "plavih" koji su tokom meča imali najviše sedam poena prednosti, najefikasniji je bio Gibson sa 15 poena, 14 uz 11 skokova dodao je Ilić, a Nikola Ivanović 12 poena i pet asistencija.

Lovćen je odlično parirao, tokom prve četvrtine imao i 11 poena prednosti. Najzaslužniji za to bio je Aleksa Popović sa 17 poena, osam skokova i šest asistencija. Korać je dodao 14 poena i po šest skokova i asistencija, dok je Albijanić ubacio 16 poena.

Mornar je u revanšu bio ubjedljiv u Nikšiću protiv Sutjeske 100:78. U Baru slavio je 97:73. 

Barski tim je do 30. minuta uspio da ubaci čak 78 poena i stekne 18 poena viška, da bi u posljednjoj četvrtini produbio jaz i 'stotkom' stavio tačku na seriju.

Najbolji u timu pobjednika bio je Reli Ros sa 26 poena, a po 15 su ih dodali Nidam, Pavić i Mugoša.

U timu Sutjeske istakao se Đite sa 18 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti, pratio ga je Pavlićević sa 16, te Lalović sa 13 i Đoković sa 11 pogodaka.

Finalna serija počeće 24. maja.

U finalu igra se na tri pobjede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније