Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 05. 2018. 10:02 >> 09:53

U FINALU ZAPADA

Golden Stejt poveo sa 2:1 protiv Hjustona

Košarkaši Golden Stejta poveli su protiv Hjustona sa 2:1 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su noćas pobijedili sa 126:85.

 

Aktuelne šampione je do pobjede predvodio Stefen Kari sa 35 poena, od kojih je postigao pet "trojki", a imao je i šest skokova. On je u trećoj četvrtini postigao 18 poena uz šut 7/7.

Kevin Durent u pobjedi je učestvovao sa 25 poena, šest skokova i šest asistencija, Klej Tompson sa 13 poena, a Drejmond Grin sa 10 poena, 17 skokova i šest asistencija.

To je rekordna 16. uzastopna pobjeda Golden Stejta na domaćem terenu u plej-ofu, a prethodni rekord od 15 vezanih pobeda držali su Čikago Bulsi.

"U sred smo đavolski dobre serije", rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Golden Stejt je treću četvrtinu otvorio serijom 10:0 za vođstvo od 64:43 i poslije toga je samo uvećavao prednost do kraja.

Najefikasniji u ekipi Hjustona bio je Džejms Harden sa 20 poena, devet asistencija i pet skokova. Kris Pol postigao je 13 poena i 10 skokova, dok je 13 poena i osam skokova dodao Klint Kapela.

Pobjeda Voriorsa od 41 poena razlike je najubjedljivija u istoriji franšize u plej-ofu. Prethodni rekord držala je ekipa Filadelfija Voriors iz 6. aprila 1948. godine, kada je pobijedila Sent Luis Bombers sa 39 razlike, 85:46.

Naredna četvrta utakmica igraće se u Orakl areni, na terenu Golden Stejta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније