Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 07. 2013. 17:40 >> 17:40

TURNIR U ŠOMBATELJU

Pavićević: Čekaju nas dvije dobre provjere

Muška seniorska reprezentacija prve provjere u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, imaće na turniru u Šombatelju (Mađarska), na kojem će u petak i subotu igrati protiv domaćina, odnosno selekcije Austrije.

Za izabranike Luke Pavićevića biće to odlične provjere urađenog u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda i mečevi koji će pokazati na kojim stvarima treba raditi u nastavku priprema za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Crna Gora će prvi meč na turniru u Šombatelju odigrati u petak (19 sati) protiv Mađarske, koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Stojan Ivković, koji je prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, bio prvi trener naše reprezentacije.

Selektor Luka Pavićević je odlučio da u Šombatelj ne putuju Boris Bakić, Milko Bjelica, Miloš Komatina, Blagota Sekulić i Marko Todorović, koji će trenirati na Zlatiboru sa kondicionim trenerom Seadom Krdžalićem. Tejlor Ročesti je dobio dozvolu da kraj jula provede u Sjedinjenim Američkim državama zbog porodičnih obaveza.

Na turnir u Šombatelju otputovalo je 12 igrača - Nikola Ivanović, Suad Šehović, Sead Šehović , Aleksa Popović, Marko Popović, Vladimir Dašić, Bojan Dubljević, Tajris Rajs, Radoje Vujošević, Bojan Bakić, Stevan Milošević i Nemanja Radović.

“Poslije dvije uvodne sedmice priprema idemo na turnir u Šombatelju, koji je organizovan od strane mađarske reprezentaciju, koju predvodi član našeg stručnog štaba Stojan Ivković. Na tom turniru ćemo igrati protiv reprezentacije koje se pripremaju za pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. Obje reprezentacije su spremne za takmičenje koje ih očekuje za sedam dana, dok smo mi u uvodnoj fazi priprema. Očekujem da nakon napornih priprema na Zlatiboru, odigramo dva dobra meča u Šombatelju“, rekao je za sajt KSCG selektor Pavićević.

Trener Roana je istakao da ima problema sa centarskom linijom praktično do starta priprema.

“Imamo dosta problema sa centarskom linijom, od starta priprema nijesmo mogli da računamo na NBA igrače Pekovića i Vučevića, koji će nam se priklučiti 1. avgusta, a na to su se nadovezali pehovi sa centrima koji su iznijeli teret prošlogodišnjih kvalifikacija, jer je Blagoti Sekuliću i Milku Bjelici potrebno mirovanje i oporavak od povreda. Očekujemo se će se Sekulić i Bjelica pripremama priključiti početkom avgusta. Bez njih dvojice i Todorovića koji je nedavno imao operaciju, kao i dvojice NBA centara, ostali smo sa samo dva visoka igrača, a to su Vladimir Dašić i Bojan Dubljević. Veliki je napor koji je uložila naša medicinska ekipa, a još veći posao ima kondicioni trener Sead Krdžalić koji pored primarnog zadatka, a to je priprema čitavog tima, mora posebno da radi sa pet - šest igrača koji bi trebalo da postanu veoma važni za naš tim“, kazao je selektor Pavićević.

Na turniru u Šombatelju rivali naše reprezentacije će biti dvije selekcije koje se spremaju za prvu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine - Mađarsku predvodi crnogorski stručnjak Stojan Ivković koji je prošle godine u kvalifikacijama za Eurobasket 2013, bio prvi trener naše reprezentacije, a i Austriju od 1. avgusta očekuje borba za prvo mjesto u grupi, koje vodi u nastavak borbe za jednu vizu za šampionat Starog kontinenta 2015.

“Mislim da će to biti veoma dobre provjere za nas jer izlazimo iz punog treninga, a igramo protiv reprezentacija koje se nadaju uspjehu u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. Mađarska i Austrija su već odigrale desetak kontrolnh mečeva, počeli su pripreme mjesec ranije od nas i u ovom trenutku i sa ovim sastavom, mislim da ćemo imati izvanrednu riliku da se provjerimo u svim segmentima igre. S obzirom na to da će Ročesti boraviti u Americi i da neće biti sa nama u Mađarskoj, iskoristićemo priliku da priključimo timu Tajrisa Rajsa i da i njega uklopimo u naš sistem rada. Nadam se dobrim utakmicama, dobrom zdravlju i vjerujem da ćemo na pravi način zatvoriti prvu fazu priprema“, rekao je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније