Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta

18. 05. 2018. 23:10 >> 23:55

F4 EVROLIGE

Fener protiv Reala brani trofej

Košarkaši Fenerbahčea i Real Madrida igraće za trofej Evrolige, pošto su se večeras plasirali u finale Fajnal-fora u Beogradu.

Fenerbče, koji brani trofej, u prvom polufinalnom meču savladao je litvanski Žalgiris 76:67 i izborio treće uzastopno finale najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Fener je tokom cijelog meča kontrolisao dešavanja na parketu, imao je i 13 poena prednosti i zasluženo stigao do finala.

Žalgiris je serijom 11:0 u završnici treće četvrtine prišao na 50:48, ali je Fener u velikom stilu odbio taj nalet i mirno priveo meč kraju.

Dikson je nosio svoj tim do plus plus 12 u posljednjoj dionici 66:54, šest minuta i 20 sekundi prije kraja, nakon čega je litvanski tim istakao "bijelu zastavu".

Dikson je bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa 19 poena, Luiđi Datome je dodap 14, a Kostas Slukas 13 poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Brendon Dejvis sa 21 pogotkom, Kevin Pangos je ubacio poen manje .

Real Madrid je savladao moskovski CSKA sa 92:83 (20:30, 27:16, 16:10, 29:27).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Luka Dončić i Serhio Ljulj sa po 16 poena, dok su Gustavo Ajon i Trej Tompkins dodali po 12.

U redovima CSKA najbolji je bio Nando de Kolo sa 20 poena, a po 16 su ubacili Kajl Hajnc i Vil Klajburn su ubacili po 16.

Za razliku od prvog polufinala u kom su Fenerbahče i Žalgiris igrali jake odbrane, meč između Reala i CSKA donio je u potpunosti drugačiju sliku.

CSKA je bolje ušao u utakmicu predvođen raspoloženim Higinsom, koji je u prvoj dionici zabilježio samo jedan promašaj iz igre u pet pokušaja. Moskovljani su solidnom odbranom, ali prije svega jakim napadom poslije 10 minuta vodili sa 30:20.

Madriđani su serijom 14:2 na početku druge četvrtine odgovorili i došli do preokreta. Do poluvremena uglavnom se igralo koš za koš, da bi Real dvojkom Treja Tompkinsa uz zvuk sirene na pauzu otišao s pola koša prednosti 47:46.

CSKA je mini-serijom 5:0 počeo drugo poluvrijeme i ponovo došao do prednosti, ali je Real odgovorio serijom 13:0 kojom je došao nadomak dvocifrene prednosti.

Ekipa Dimitrisa Itudisa uspela je da zaustavi nalet Madriđana i u posljednju četvrtinu uđe sa zaostatkom od sedam poena - 56:63.

Trojkom De Koloa, a potom i zakucavanjem Nikite Kurbanova poslije izgubljene lopte na sredini terena CSKA je prišao na tri poena zaostatka, ali vrlo brzo se Real preko Ljulja i Tavaresa, te trojkom Tompkinsa odvojio i došao do prve dvocifrene prednosti na meču 73:61.

CSKA je pet minuta prije kraja meča uspio da prepolovi minus, ali je Real odbio taj nalet ruskog tima i na kraju slavio pobjedu i prolaz u veliko finale.

Finale je u nedjelju od 20.00.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније