Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

26. 04. 2018. 10:54 >> 10:47

HJUSTON IDE DALJE

Lebron uz zvuk sirene, Vestbruk spasio Oklahomu

Košarkaši Hjustona plasirali su se u drugo kolo plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u petoj utakmici pobijedili Minesotu sa 122:104.

Hjuston je prošao dalje rezultatom 4:1 u seriji, a predvodili su ga Klint Kapela sa 26 poena i 15 skokova i Džejms Harden sa 24 poena i 12 asistencija. Erik Gordon postigao je 19 poena, a Trevor Ariza 16.

U ekipi Minesote najefikasniji je bio Karl Entoni Tauns sa 23 poena i 14 skokova, Džamal Kroford postigao je 20, a Džef Tig 17 poena i sedam asistencija.

"Napavili smo dobar korak, u pravom smjeru, ali imamo još mnogo da uradimo. Mi nijesmo tim samo za pobjedu u jednoj seriji plej-ofa. Nastavićemo da napredujemo, da popravimo neke stvari, ali prvo da vidimo protiv koga ćemo igrati", rekao je Harden.

Hjuston će u drugom kolu igrati protiv pobjednika duela Oklahome i Jute. U toj seriji Juta vodi sa 3:2, nakon što je Oklahoma noćas pobijedila sa 107:99.

Oklahoma je nadoknadila 25 poena zaostatka iz dugog poluvremena i izbjegla eliminaciju iz plej-ofa. Ekipu je predvodio Rasel Vestbruk sa 45 poena, 15 skokova i sedam asistencija, a dobru partiju prikazao je i Pol Džordž koji je postigao 34 poena uz osam skokova.

Dže Karauder bio je najefikasniji u ekipi Jute sa 27 poena i osam skokova, a Donovan Mičel dodao je 23 poena.

Naredna šesta utakmica igra se u petak uveče u Solt Lejk Sitiju.

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 3:2 protiv Indijane u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije pošto su pobijedili sa 98:95 "trojkom" Lebrona Džejmsa u završnici.

Džejms je utakmicu završio sa 44 poena, 10 skokova i osam asistencija, a sa linije za slobodna bacanja šutirao je 15/15. Prije odlučujućeg koša on je blokirao šut Viktora Oladipa, predriblao protivnika i pogodio pobjedu preko Tadeusa Janga.

Kajl Korver u pobjedi je učestvovao sa 19 poena i šest skokova, a Kevin Lav sa 11 poena i 10 skokova.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Domantas Sabonis sa 22 poena, Tadeus Jang postigao je 16, a 12 poena i 12 skokova dodao je Viktor Oladipo.

Naredna utakmica igra se u petak uveče u Indijanapolisu.

Košarkaši Toronta poveli su sa 3:2 protiv Vašingtona u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su pobijedili sa 108:98. Demar Derozan predvodio je Reptorse sa 32 poena, a Kajl Lori postigao je 17 poena uz 10 asistencija.

U ekipi iz Vašingtona najbolji je bio Džon Vol sa 26 poena, devet skokova i devet asistencija, a Bredli Bil dodao je 20 poena.

Naredna šesta utakmica igra se u petak uveče u Vašingtonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније