Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2018. 17:14   >>  19. 04. 2018. 08:31 6

BOKAN ZA RTCG

Budućnost će imati najjači tim u istoriji

Košarkaški klub Budućnost Voli biće dio evropske košarkaške elite, jasan je predsjednik kluba Dragan Bokan.

Nakon što je u medijima objavljeno da je nastup novog šampiona ABA lige u Evroligi upitan jer dvorana "Morača" ne ispunjava kriterijume, Bokan je stavio tačku na te spekulacije.

On je za RTCG kazao da nema tih uslova koje Budućnost, grad i Crna Gora ne mogu ispuniti kako bi klub od iduće sezone igrao u društvu evropskih velikana.

"Sve je u rukama KK Budućnost, Podgorice i Crne Gore. Prema tome, što se tiče kapaciteta 'Morače', finansija kluba i svih ostalih uslova - to je rješiva stvar. Imamo rješenje i za garancije prvoklasnih banaka. Siguran sam da će Podgorici biti potrebna najbolja moguća organizacija", kazao je Bokan.

Predsjednik kluba iz Njegoševog parka ekskluzivno je za RTCG najavio stvaranje ekipe koja odavno nije viđena na ovim prostorima.

"Ako Budućnost želi da igra Evroligu treba da ima respektabilan tim i siguran sam da će ga imati i siguran sam da će KK Budućnost možda sljedeće sezone imati najjači tim u istoriji", naglasio je Bokan.

Saopštio je da je zakazan sastanak sa čelnicima Evrolige.

"Ne želim da otkrivam detalje razgovora sa Evroligom jer znam da će se zloupotrebljavati, pa želim da budem jako precizan i oprezan. Javnost će biti blagovremeno informisana. Sve ide kako treba", kazao je Bokan.

Finalnu seriju van parketa obilježio je svojevrsni "rat saopštenjima" Budućnosti i Zvezde, pošto su iz beogradskog tima optuživali "plave" zbog suđenja.

"Sve negativne informacije u vezi Evrolige koje ne idu u prilog košarci u Crnoj Gori stižu iz Beograda. Razgovarao sam sa Đordijem Bertomeuom (izvršnim direktorom Evrolige), koji nam je čestitao osvajanje ABA ligge i plasman u Evroligu", rekao je predsjednik Budućnosti.

Uspjeh Budućnosti, kako je istakao, velika je šansa za crnogorsku košarku, ali i sport uopšte.

"Ovo je velika prilika da jako dobro pozicioniramo Crnu Goru na mapi Evrope. Na krilima Budućnosti treba graditi imidž Podgorice i Crne Gore", smatra Bokan.

Budućnost Voli je u subotu prvi put u klupskoj istoriji osvojila ABA ligu. Plavi su u finalu bili bolji od Crvene zvezde 3:1.

Nakon osvajanja titule ABA lige, puleni Aleksandra Džikića se okreću startu Superlige Crne Gore koja počinje danas. U prvom kolu snage će odmjeriti: Budućnost – Sutjeska, Lovćen – Ulcinj i Mornar – Teodo.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније