Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 04. 2018. 06:05 >> 08:19
12

EKSLUZIVNO

Ovako smo proslavili istoriju!!!

Košarkaši Budućnost Volija sinoć su osvojili prvu titulu u ABA ligi, a ekipa RTCG imala je privilegiju da sa glavnim akterima proslavi titulu!

 

Plasman u Evroligu se slavio do ranih jutarnjih sati u Baru 49 u podgoričkom Siti kvartu.

Igrači i stručni štab, iako izmoreni, nijesu štedjeli istinske emocije u proslavi titule. Sa glavnim kreatorom titule, trenerom, Aleksandrom Džikićem, razgovarali smo o košarci, taktici, a kada smo shvatili da mu je dosta priče o tome, na red su došle i druge teme. 

Od muzike, preko politike, do književnosti i djela velikog mislioca Noama Čomskog.

Istorijska veče kulminirala je kada je dugo čekani trofej donio kapiten Suad Šehović.

 

I tokom proslave vidjelo se koliko svi igrači od domaćih do stranaca, i van terena prate komande "generala" Džikića, kojeg smo poštedjeli fotografisanja, jer, kako nam je rekao, to izbjegava. Fotografije se mogu i zagubiti, a titule ostaju.

Direktor kluba, Slavko Radulović, saopštio je treneru da mu je napravio problem za narednu sezonu, jer mora da obezbijedi mnogo ozbiljniji budžet od ovogodišnjeg. To je, srećom, bila samo šala, jer su svi klubu svjesni i već razmišljaju o narednoj sezoni i istorijskom povratku Evrolige u Podgoricu, nakon posta dugog 16 godina. 

Pjesnik reče da se "neke bitke dobijaju na juriš", a ova borba nakon koje je Budućnost izašla kao pobjednik, sada, kada je jutro u pravom smislu tih riječi , pametnije od večeri, dobijena je čisto, kao suza, prolivena prije trije godine, kada smo zasluživali Evroligu. Čemu vakat, tome i vrijeme!

Tekst i foto: Borislav VIŠNJIĆ

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније