Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 04. 2018. 23:55   >>  15. 04. 2018. 01:23 1

FEŠTA NA PRESU

Džikić ponosan: Svi mečevi na jednu loptu

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da njegovi igrači imaju pravo da budu ponosni, a da je u sve četiri utakmice finala odlučivala jedna lopta. Džikićevu pres konferenciju su slavljem "začinili" njegovi igrači.

"Čestitam Zvezdi. Mnogo su dobar tim, bilo nam je mnogo teško na svakom meču. Sve su utakmice bile na jednu loptu. Čestitao bih igračima i stručnom štabu i menadžmentu. Gibson je imao rupturu tricepsa na šuterskoj ruci, a igrao je svaki meč, Barović je igrao na svoju odgovornost kao i Dolman. Kondicioni trener je odradio odličan posao. Igrači imajnu pravo da budu ponosni. Ovo mi je prvi trofej u ABA ligi. Omaklo mi se", kazao je Džikić.

"Mi jesmo osvojili ABA ligu ove godine i to je lijepo, ostaće zapisano u istoriji kluba. Pred ove DVIJE utakmice ja sam rekao da nas prvo to interesuje, a te priče od oktobra, polako - ko živ, ko mrtav", dodao je Džikić.

On je kazao je da ne zna da li će voditi klub u Evroligi.

"Nijesam dobio prsten i slikao se sa ekipom, to nikada ne radim. To je moje sujevjerje", kazao je trener "plavih".

Na konstataciju novinara da je Budućnost timski došla do titule, Džikić je naveo da je timski koncept nešto što je ekipa uvijek željela.

"Timski koncept je ono što smo mi oduvijek htjeli i mislim da smo to i uspjeli. Ja volim što neko stalno drugi izađe...", rekao je Džikić ali je onda morao da prekine s davanjem izjave jer su ga pjesmom prekinuli igrači njegovog tima.

"Generalno volim što ne izlazimo iz tog koncepta. Mislim da je to... Imaju oni pravo da se raduju i da budu ponosni", završio je Džikić kada su igrači napustili pres salu.

O Čoviću: Kad je veliki ulog pomjeraju se granice

Prije današnjeg meča bilo je neizvjesno da li će se on uopšte i odigrati, jer je predsjednik Zvezde Nebojša Čović najavljivao da postoji mogućnost da crveno-bijeli ne izađu na teren. Na pitanje da li se obazirao na to, Džikić je odgovorio pitanjem: "Da li ti normalan?"

"Kad je veliki ulog pomjeraju se granice tih nekih sredstava. To je, ljudi, normalno, to je zaista normalno. Probaš sve da osvojiš. Ko se toga poslije sjeća", rekao je Džikić.

Upitan da li sada ima nešto da poruči Čoviću, on je kazao: "Apsolutno ne".

Lendri: Nadam se da ću ostati i igrati Evroligu

Krilni centar Budućnosti Kajl Lendri je istakao da je ponosan što je dio "plavog" tabora.

"Nevjerojatan osjećaj. Jako smo se borili za ovaj trofej cijele godine. Večeras smo gubili čak i osam poena više puta, ali borili smo se se do kraja. Barović je bio nevjerovatan. Ponosan sam što sam dio ovog tima. Zaslužili smo trofej, vjerovao sam od starta u ovaj tim", rekao je Kanađanin.

On je kazao da se nada da će ostati i igrati Evroligu...

"Imali smo povrijeđenih igrača, ali i oni su izdržali. Nikad u karijeri nijesam doživio ovakvu atmosferu. Nadam se da ću ostati ovdje iduće godine i igrati Evroligu", zaključio je Lendri.

*Pogledajte video Portala RTCG - pjesma presrećnih igrača "plavih" kojom su na kratko prekinuli pres konferenciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније