Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 07. 2013. 16:17 >> 16:28
2

EP(B DIVIZIJA)

Juniori nakon drame bolji od Bjelorusije

Juniorska reprezentacija ostvarila je treću pobjedu i izborila plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 18 godina koje se održava u Strumici - izabranici Dragana Radovića nakon produžetka su savladali Bjelorusiju 89:86 (17:22, 12:20, 26:14, 20:19, 14:11) u utakmici četvrtog kola grupe D. ''Crveni'' su mogli do pobjede i u regularnom toku, ali je Milovan Drašković promašio dva slobodna bacanja četiri sekunde prije kraja.

''Crveni'' su sjajno otvorili meč i u 2. minutu vodili su 9:0, ali je Bjelorusija nakon toga zaigrala bolje, pa je nakon prve četvrtine imala pet poena prednosti (22:17).

Bjelorusija je u 18. minutu imala i najveću prednost na meču (37:25), a na poluvremenu je vodila 42:29.

Naša reprezentacija vratila se sredinom treće četvrtine i smanjila zaostatak na samo četiri poena (46:42), a u 28. minutu došla do izjednačenja (52:52) nakon poena Vasa Milovića.

Bjelorusija je u posljednju četvrtinu ušla sa minimalnom prednošću (56:55), nakon čega su se ekipe smjenjivale u vođstvu - ''crveni'' su preokrenuli i poveli 72:71 nakon poena Aleksandra Novosela, dva i po minuta prije kraja. Nakon što je Luka Đurović pogodio jedno slobodno bacanje, naša selekcije je povela 75:73, 45 sekundi prije kraja, a Litvanija je došla do izjednačenja (75:75), 26 sekundi prije kraja.

Nakon tajm-auta selektora Dragana Radovića, Crna Gora imala je posljednji napad, Milovan Drašković je fauliran, ali je promašio oba slobodna bacanja, čime je propuštena prilika da se ostvari pobjeda u regularnom toku.

''Crveni'' su bili bolji u dodatnih pet minuta, a pitanje pobjednika riješili su nakon što je Luka Đurović pogodio slobodno bacanje i donio pet poena prednosti (84:79), minut i 22 sekunde prije kraja.

Petar Popović je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 18 poena, Luka Đurović je postigao 12, Aleksandar Dožić i Zoran Nikolić upisali su po 11, dok je Milovan Drašković pored 10 poena, imao i sedam skokova.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Maksim Salaš sa 25 poena.

Crna Gora će u posljednjem kolu druge faze, u ponedjeljak (16.30 sati) igrati protiv Luksemburga, koji je bez pobjede nakon tri odigrana meča u Strumici.

(tekst i foto: sajt KSCG)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније