Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 07. 2013. 14:51 >> 14:57

PORAZ ZA KRAJ

Osmo mjesto za mlade košarkaše

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Talinu.

Crnogorski košarkaši poraženi su danas u meču za sedmo mjesto od Litvanije 84:51(17:11, 22:9, 22:14 i 23:17).

 

Litvanija je vodila od početka meča, već u 5. minutu imala je dvocifrenu prednost (14:4), u 7. minutu bilo je 17:4, a nakon prve četvrtine 17:11.

Pobjednik se mogao naslutiti nakon prvog poluvremena jer je Litvanija na velikom odmoru imala 19 poena prednosti (39:20), a u nastavku je čuvala prednost i došla do pobjede kojom je osvojila sedmo mjesto na šampionatu.

Izabranici selektora Mihaila Pavićevića izgubili su i prvi međusobni duel, a nastup na šampionatu završili su sa četiri pobjede i šest poraza.

U prvom dijelu šampionata savladali su Ukrajinu, Hrvatsku i Švedsku, a izgubili od Turske, dok su u nastavku doživjeli poraze od Grčke i Litvanije i pobijedili Njemačku.

U četvrtfinalu poraženi su od Letonije, dok u borbi za plasman ponovo izgubili od Grčke i Litvannije.

U reprezentaciji Crne Gore najbolji je bio Vukota Pavić koji je postigao 19 poena i imao šest skokova. Danilo Nikolić postigao je 14 poena i uhvatio 11 lopti.

Crna Gora na šampionatu u Talinu izborila je plasman među osam najboljih i ostvarila je rezultat iznad svih očekivanja, jer je cilj selekcije koju predvodi selektor Mihailo Pavićević bio opstanak u A diviziji.

Crnogorski mladi košarkaši u Talinu peti put bili su četvrtfinalisti u šestom nastupu na šampionatima Evrope. Do sada nemaju plasman u polufinale, a najveći uspjeh ostvarili su 2008. godine, kada su bili peti na šampionatu u Letoniji.  Jednom je osvojeno šesto, a dva puta sedmo mjesto.

Za zlatnu medalju u Talinu igraće Letonija i Italija, dok će Španija i Rusija odlučiti osvajača bronzane medalje.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније