Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

03. 04. 2018. 19:05   >>  18:59

ĐORĐEVIĆ O OTKAZU

Neshvatljiva ljubomora menadžmenta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da mu je menadžment Bajerna iz Minhena oduzeo šansu da sa tim klubom kruniše sjajnu sezonu i istakao da mu je odluka o "suspenziji" uručena zbog "neshvatljive ljubomore".

"Na žalost, prošle srijede mi je oduzeta šansa da krunišemo ovu sjajnu sezonu i učinimo je još uspješnijom osvajanjem Bundeslige. Generalni menadžer kluba mi je saopštio da sam "suspendovan" sa mjesta šefa stručnog štaba, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije s njim, na šta sam mu uzvratio jednostavno - osvajač Kupa Njemačke, polufinalista Evrokupa, prvi na tabeli Bundeslige sa 23 pobjede i dva poraza", naveo je Đorđević u saopštenju dostavljenom medijima.

Đorđević je, u prvom obraćanju javnosti od kako je prošle nedjelje dobio otkaz u Bajernu, naveo i da je najveći razlog što je klub ove sezone imao uspjeha to što menadžment nije bio uključen u svakodnevnu rutinu tima.

"Tim je konačno imao spokojstvo, mirnoću i jako zajedništvo, bez čega je nemoguće osvajati trofeje. Tako snažna kohezija između tima i stručnog stafa vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatljivoj ljubomori dijela menadžmenta koji nije mogao da se pomiri sa osjećajem da se nalazi u sjenci", rekao je Đorđević.

"Najžalije mi je to što nam je besramno oduzeto - zajedno sa svim članovima kluba, a posebno igračima - zasluženo pravo da proslavimo sa svojim navijačima u 'Audi Domu', trofej koji nikada nije osvojen u modernoj istoriji kluba – Kup Njemačke", dodao je on.

Đorđević je istakao da je najveća nagrada koju jedan sportista može da dobije iskreni aplauz i priznanje navijača s kojima slavi uspjehe.

"Iz neobjašnjivih razloga taj posjeban osjećaj zajedništva nam je uskraćen", rekao je on.

Đorđević je naveo i da se od početka sezone "nije se osjećala snažna podrška timu, uz neprestano ispoljavanje lične distance i negativnost koja se neprofesionalno ispoljavala prema ličnostima van kluba".

"To je nepravedno eskaliralo otkazom treneru i dijelu trenerskog stafa umjesto da se pomogne timu potpisivanjem jednog ili dvojice igrača, što je već bio dogovor prije finala nacionalnog kupa, da bismo nadoknadili teške povrede i umor nekih igrača iz prve petorke", rekao je on.

Selektor Srbije je ocijenio da bi Bajern Minhen trebalo da bude "iznad ovakvih manira, gdje se dopušta lični napad i direktno poništavanje napornog rada mnogih ljudi, a ne samo trenera".

"Pored toga što je ovo uvreda za zdrav razum, ovaj žestok napad nije usmjeren samo na mene lično, već i na profesiju košarkaškog trenera", dodao je.

Đorđević je zahvalio predsjedniku Bajerna Uliju Henesu koji je, kako je naveo, "javno izrazio zadovoljstvo zbog najbolje sezone u istoriji KK Bajern".

"Znajući to i znajući da je najveći i najvažniji posao trenera da ostavi tim boljim nego što ga je zatekao ranije, smatram da sam sasvim ispunio tu misiju", rekao je Đorđević.

"Ovogodišnji rezultati, pobjednik Kupa Njemačke (prvi trofej poslije 50 godina), polufinalista Evrokupa (najbolji rezultat ikada) i 1. mjesto u Bundesligi u kojoj klub dominira od početka, govore sami za sebe", dodao je on.

Đorđević uputio zahvalnost svom trenerskom, medicinskom i čitavom stručnom štabu, ali najviše igračima "za najveći mogući profesionalizam, posvećenosti i emocije koje smo međusobno i nesebično dijelili svakoga dana".

"Sve vas cijenim", poručio je Đorđević.

Zahvalio je i svom protivnicima, kolegama i medijima na podršci i sjajnim riječima, kao i navijačima Bajerna za "bezuslovnu podršku i ljubav".

"Nadam se da ste uživali u borbama i pobjedama našeg tima jednako kao i ja, pošto je ovo istorijska sezona", naveo je Đorđević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније