Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

01. 04. 2018. 20:41 >> 22:37
36

FURIOZNI PREOKRET

Budućnost izborila finale ABA lige

Košarkaši Budućnost Volija prvi put u istoriji igraće finale ABA lige. "Plavi" su večeras u punoj "Morači", u odlučujućem trećem meču polufinala, savladali Cedevitu 72:57 (11:17, 17:15, 17:14 i 27:11) i sa 2:1 u seriji izborili finale regionalnog takmičenja.

Odlična posljednja četvrtina i svega četiri primljena i 22 postignuta poena za sedam minuta odlučila je pobjednika i domaćinu donijela toliko željeno finale.

Cedevita je, poslije serije od 8:0, prvu četvrtinu završila sa šest poena prednosti (17:11), koju je na početku drugog dijela meča uvećela na 11 (22:11).

Hrvatski prvak u trećem dijelu meča imao je priliku da ponovo stekne dvocifrenu prednost, ali nije uspio pa je sam finiš tog dijela meča pripao domaćinu, koji je zaaosttak sveo na poen (46:45).

Poenima Petra Popovića podgorički tim u 31. minutu ponovo je došao do vođstva (47:46), a poslije poena Kajla Lendrija i trojke Kajla Gibsona prednost je uvećao na šest poena (52:46).

Lendri je povisio na 54:46 u 32, a trojkom Popovića podgorički tim došao je do tada najubjedljivijeg vođstva (57:48) u 35. miutu

Razlika je u 36. iznosila 11 (59:48), a u 37. minutu rekordnih 17 poena (67:50).

Domaći tim do pobjede vodili su Petar Popović sa 14, Nikola Ivanović dodao je 13, a Kajl Lendri 11 poena.

U zagrebačkom timu bolji od ostalh bio je Roko Leni Ukić sa 12 koševa.

Protivnik Budućnosti u finalu biće bolji iz sjutrašnjeg, odlučujućeg trećeg, duela Crvene zvezde i Mornara u Beogradu (21).

Finalna serija igra se na tri pobjede, a prvi biće odigran 9. aprila.

TOK MEČA:

4. četvrtina:

Euforija u "Morači" na startu posljednjeg dijela igre. "Plavi" su poenima Ivanovića i Lendrija došli do vođstva, da bi Gibson trojkom odveo domaće na plus 6 - 52:46.

Serija Budućnosti 12:0, Cedevita ne uspijeva da napravi ništa u ofanzivi.

Nastavljaju domaći, novi poeni Lendrija za 54:46, a potom Ukić postiže prve poene za Cedevitu u 4. četvrtini.

Popović postiže trojku od table za najveću prednost "plavih" - 57:48, na nešto više od 5 minuta do kraja meča.

Poenima Lendirja, "plavi" prvi put stižu do dvocifrene prednopsti (59:48), ali Čeri na drugoj strani pogađa uz faul, ali promašuje slobodno bacanje - 59:51. 

Popović pogađa trojku sa osam metara za plus 11, na skoro 4 minuta do kraja meča.

Gordić pogađa tri slobodna bacanja, a potom Popović pogađa trojku za velikih plus 17 - 64:50.

Ivanović pogađa za 72:57.

KRAJ! Velika pobjeda Budućnosti Voli!!!!

3. četvrtina:

Treći dio igre otvara Filip Barović, svojim prvim poenima večeras, da bi odmah na drugoj strani pogodio Stipanović - 30:34. 

Budućnost nije postigla poene šest napada za redom, što su gosti iskoristili da koševima Stipanovića i Čerija "pobjegnu" na plus 8 - 30:38.

Gibson je promašio cijeli koš iz pokušaja za tri poena, što oslikava napad domaćih u prvih četiri minuta 3. četvrtine.

Konačno poeni za domaće, Lendri pogađa trojku za 33:38. Ipak, Ukić je odmah umirio "Moraču" novom trojkom.

Treća trojka za redom, ovog puta Gordić je bio precizan - 36:41. Cedevita ne dozvoljava da se "plavi" primaknu - Krušlin pogađa za tri poena i plus 8.

Domaći igraju nervozno u ofanzivi, Popović pravi faul  u napadu, njegova četvrtka lična greška. Međutim, Popović se brzo iskupio, prvo je ukrao loptu gostima, a potom pogodio za 38:44.

Period dobre igre i lijepih poteza na obije strane. Prvo je Džonson atraktivnim zakucavanjem utišao navijače,  ali Ivanović diže publiku na noge novom trojkom za 43:46, na nešto više od minut do kraja dionice.

"Plavi" su za posljednji napad imali samo 3 sekunde, ali Gordić je pretrčao cijeli teren i pogodio uz zvuk sirene nakon sjanog prodora. Sudije su morale da prvjere da li je vrijeme isteklo, ali sve je bilo čisto, pa Budućnost zaostaje samo poen pred posljednjih deset minuta.

 

2. četvrtina:

Nakon prvih 20 minuta igre, "plavi" su u zaostatku 4 poena (28:32).

Zahvaljući seriji s kraja prve i na startu druge dionice, Cedevita je imala i plus 11 , ali Budućnost je uspjela da se vrati u igru i smanji na pristojan zaostatak.

Cedevita je prvi dio igre završila serijom 8:0, a drugu dionicu je otvorila sa 5:0, pa je Džikić primoran da traži tajm-aut - 11:22.

Zoran Nikolić sa linije slobodnih bacanja prekida seriju Cedevite, ali samo je realizovao jedno - 12:22. Ovo su minuti Nikolića. Prvo je upisao blokadu, a potom zakucavanjem smanjio prednost gostiju - 14:22. 

Greške na obje strane i laki poeni za Cedevitu nakon kontre, ali uzvraća Ivanović pogotkom za tri poena - 17:24.

Ponovo su dosuđene nesportske lične greške za igrače obje ekipe, ovog puta za Šehovića i Nikolsa nakon međusobnog povlačenja bez lopte na centru.

Gibson postiže trojku za domaće u posljednjim sekundama napada, da bi Lendri smanjio na samo tri poena razlike - 23:26, na 3 minuta do kraja poluvremena. Međutim, uzvraća Ukić pogotkom za tri poena, treća trojka gostiju - 23:29.

Dolman pogađa uz faul i realizuje dodatno bacanje na 1.45 minuta do odlaska na odmor - 26:30. Cedevita poenima Markote sa linije slobodnih bacanja ponovo odlazi na plus 6, minut do kraja dionice.

Ivanović ponovo pogađa na isteku napada i postavlja konačan rezultat prvog plovremena - 28:32.

1. četvrtina:

Nakon promašaja na obje strane, Dolmen postiže prve poene na meču i to trojku, da bi na drugoj strani isto uradio Krušlin - 3:3. Stipanović postiže poene za prvo vođstvo gostiju - 3:5.

Nakon dva promašaja "plavih" za tri poena, Suad Šehović realizuje tri slobodna bacanja - 6:5. Nikols postiže lake poene nakon loše odbrane Budućnosti, Dolman je uzvratio, ali Stipanović ponovo vraća minimalnu prednost svom timu - 8:9.

Ponovo Šehović pogađa tri slobodna bacanja na 3 i po minuta do kraja četvrtine - 11:9. Stipanović pogađa šut za dva poena - 11:11.

Veliki je ulog večerašnjeg meča, pa je prisutna nervoza. Došlo je do sukoba Popovića i Čerija nakon prodora Amerikanca iz redova Cedevite, nakon čega su obojica zaradili neposrtsku ličnu grešku.

Gosti u završnici četvrtine vežu šest poena i na pauzu imaju najveću prednost do sada 11:17.

Budućnost je prvi duel u Podgorici dobila 84:83, dok je u drugom slavila Cedevita u Zagrebu 82:75.

Dobra vijest za domaće je što se večeras u tim vratio Filip Barović, koji je propustio prva dva duela sa Zagrepčanima. 

Duel u dvorani Morača možete pratiti na Drugom programu TVCG.

Drugog finalistu odlučiće majstorica duela Crvene zvezde i Mornara, koja će biti odigrana u ponedjeljak u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније