Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina; B.V.

30. 03. 2018. 14:34 >> 14:52

DŽIKIĆ O MAJSTORICI

Pobijediće onaj ko bude manje griješio

Budućnost Voli i Cedevita žele pobjedu i finale, a ko bude manje griješio, pobijediće, kazao je trener podgoričkog košarkaškog kluba Aleksandar Džikić.

 

Podgorički i zagrebački tim odigraće u nedjelju odlučujući, treći meč polufinala plej-ofa.

Džikić je kazao da su uradili sve što su trebali i da nedjeljni meč dočekuju mirno.

"Što se nas tiče, mi smo mirni. Sve što smo trebali da uradimo, mi smo uradili. Čekamo nedjelju mirni. Radili smo cijele godine da imamo prednost domaćeg terena u polufinalu. Dvorana će biti puna. Je li to pritisak? Jeste na nas, na njih, na sudije. Svi će griješiti - i mi, i oni, i sudije. Ko bude manje griješio, pobijediće", kazao je Džikić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Budućnost više griješila u Zagrebu i da je domaćin to iskoristio.

"Imali smo priliku na početku da možda promijenimo tok utakmice, nijesmo iskoristili šansu. Imali smo je i u četvrtoj četvrtini. Fizički smo već bili malo izdušili i oni su pobijedili. Prema tome, treća je utakmica polufinala, prilika da probamo da uđemo u finale ABA lige, da se direktno oprobamo u borbi za titulu koja vodi do Evrolige", kazao je Džikić.

On očekuje da će Kajl Lendri biti nešto spremniji nego do sada.

"Igrao je drugu utakmicu još uvijek povrijeđen, igraće ponovo, trenira, shvata kakav je momenat, koliko je važno. On je profesionalac i jasna mu je težina ove utakmice. Hoće da pomogne, zna zašto je doveden. Svjestan je koliko znači timu i da ne igramo isto - sa i bez njega. Daće sve od sebe da bude u sastavu", kazao je Džikić.

On smatra da je bitno da igrači ne "izgore u želji".

"Veoma je važno da ne izgore. Svjesni su, skoncentrisani i rade dobro i sa te strane nema nikakvih problema", rekao je Džikić.

On je naglasio da je bitno da težište napada prebace sa Demetrisa Nikolsa, Viila Čerija i Krisa Džonsona na druge protivničke igrače.

"Ne znam u kom će ritmu ići utakmica. Mnogo zavisi od kriterijuma, od toga koliko se bude konkretno i fokusirano u napadu, i mi i oni. Realno, zavisi od toga. Oni imaju igrače koji mogu individualno da odluče meč, naš posao je da pokušamo da težište napada prebacimo na neke druge. Vrlo je jasno gdje je naša snaga - u ta tri beka - to je već košarka", kazao je Džikić.

On očekuje da arbitri budu na nivou utakmice koja odlučuje o finalisti regionalnog takmičenja.

"Očekujem suđenje na nivou utakmice koja odlučuje o finalisti ABA lige. Ne opterećujemo se time. Bilo bi neozbiljno da se reaguje na prvu loptu u bilo kom smjeru, i od nas i od Cedevite. Dolaze ljudi koji sude najteže utakmice u Evropi. Oni žele isto što i mi i svešće se na kraju na to - ko želi više. Nema tu neke filozofije. Cijele godine si radio da bi došao do ovih 40 minuta. E, sad, uzmi pa ih iskoristi. Nadamo se da ćemo mi da pobijedimo. Uradićemo sve što možemo i što je do nas", rekao je Džikić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније