Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 07. 2013. 16:45 >> 16:45

EP(DO 20 GODINA)

Košarkaši stali u četvrtfinalu

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva (EP) u Talinu. Crnogorski košarkaši poraženi su danas u četvrtfinalnom meču od Letonije 78:73 (20:27, 19:10,13:13 i 26:23)

Letonija je pitanje pobjednika riješila sredinom posljednje četvrtine kada je serijom 12:0 došla do vođstva od 14 poena (66:52).

Crnogorska selekcija, koja je i peti put zaustavljena u četvrtfinalu i ostala bez polufinala šampionata Evrope, bolje je počela meč i u finišu prve četvrtine vodila 22:12.

Letonija je u finišu druge četvrtine preokrenula rezultat, dozvolivši rivalu da do kraja samo jednom, na kratko, dođe do vođstva.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Kaspars Vecvagars sa 25, dok su po 15 poena postigli Andrejs Gražulis i Janis Berzins.

U crnogorskoj selekciji Miloš Latković je postigao 18, Vukota Pavić je ubacio 15, Danilo Nikolić 13, a poen manje Marko Mugoša.

Crna Gora će u nastavku igrati za plasman od petog do osmog mjesta, a prvi rival, sjutra u 12 sati i 30 minuta, biće poraženi iz duela Španije i Grčke.

Rival Letonije u polufinalu biće bolji iz duela Grčke i Španije (17.00).

Plasman u polufinale izborila je i Rusija, koja je ranije danas savladala Tursku 82:70.

U polufinalu igraće sa boljim iz duela Italije i Litvanije (19.15).

Polufinalni dueli na program su sjutra, dok će se o trofeju odlučivati u nedjelju.

(MINA)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније