Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 07. 2013. 12:21 >> 12:22

ČETVRTFINALE PROTIV LETONIJE

Mugoša: Nećemo se unaprijed predati

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore je plasmanom među osam najboljih na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, ostvarila veliki uspjeh i rezultat iznad svih očekivanja, pa u duelu protiv Letonije nemaju šta da izgube.

„Crveni“ će u četvrtfinalu igrati protiv Letonije, selekcije koja je u dosadašnjem dijelu šampionata doživjela samo jedan poraz i to u posljednjem kolu druge faze, kada je poražena od Francuske, u duelu bez rezultatskog značaja jer je ranije osigurala prvo mjesto u grupi.

Jasno je da je Letonija favorit ne samo u duelu protiv naše reprezentacije, nego i za osvajanje medalje na šampionatu u Talinu, ali izabranici Mihaila Pavićevića spremni su da pruže maksimum kako bi priredili još jedno iznenađenje.

„Poslije pobjede nad Njemačkom i plasmana u četvrtfinale, stekli smo dodatno samopouzdanje, jer smo već ostvarili rezultat iznad svih očekivanja i uspjeh kojem se niko nije nadao. Dan odmora na šampionatu iskoristili smo na najbolji način kako bi detaljno analizirali igru našeg rivala u četvrtfinalu i upoznali smo se sa kvalitetima Letonije. Sigurno je da su oni apsolutni favoriti, pokazali su da su sjajna ekipa u dosadašnjem dijelu šampionata, ali i mi imamo svojih aduta i nećemo se unaprijed predati. Letonija je jedna od najboljih reprezentacija na prvenstvu, pokazali su najviše od svih učesnika, ali želimo da pružimo maksimum i pokušamo da priredimo još jedno veliko iznenađenje“, kazao je Marko Mugoša.

Iako je Letonija po mišljenju mnogih pokazala najviše od svih učesnika šampionata u Talinu i ostvarila šest pobjeda (Izrael, Rusija, Bugarska, Španija, Slovenija i Italija), ''crveni'' vjeruju da imaju svojih aduta i da nijesu bez šansi protiv favorizovanog protivnika.

„Od početka priprema u Tivtu imali smo veliku želju da ostvarimo dobar rezultat u Talinu. Igrači i stručni štab bili su maksimalno posvećeni i ovo je rezultat našeg zajedničkog rada. Primarni cilj bio je opstanak u A diviziji, taj zadatak smo ispunili i plasmanom među osam najboljih premašili i sopstvena očekivanja. Sada kada smo stigli do četvrtfinala, imamo dodatni motiv da napravimo i korak više i pokušamo da priredimo još jedno iznenađenje. Dan odmora ćemo iskoristiti kako bi se fizički i taktički pripremili za naredni meč. I protiv Letonije treba da igramo kao i u svim mečevima u Talinu, maksimalno požrtvovano i koncentrisano svih 40 minuta, a ukoliko bude tako, možemo da se nadamo i novoj senzaciji i prolazu među četiri najbolja tima u Evropi“, kazao je Danilo Nikolić.

Duel u dvorani „Saku Surhal” između Crne Gore i Letonije počinje u 14 sati i 45 minuta.

U preostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Turska - Rusija, Grčka - Španija i Italija - Litvanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније