Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 03. 2018. 20:43 >> 21:28
20

ZVEZDA POVELA U SERIJI

Ubjedljiv poraz Mornara u Beogradu

Košarkaši Mornara poraženi su od Crvene Zvezde u Beogradu 91:63, u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su protiv Mornara iz Bara sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Zvezdu je predvodio Džejms Feldin sa 23 poena, a Milko Bjelica postigao je 17 poena. Alen Omić ubacio je 10 poena i imao je osam skokova, a 10 poena postigao je i Tejlor Ročesti.

U crnogorskom timu najefikasniji je bio Derek Nidam sa 16 poena, Vukota Pavić postigao je 12 poena uz šest skokova, a 12 poena postigao je i Brendis Rejli-Ros.

Utakmica u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" počela je u sporom ritmu. Oba tima griješila su u prvih pet minuta u kojima je viđeno svega devet poena.

Zvezdu je u tim trenucima nosio raspoloženi Ročesti, dok se sa druge strane istakao Radoje Vujošević. Crveno-bijeli su postepeno pronalazili ritam i uz čvršću odbranu u nastavku prve dionice napravili su seriju od 9:0 za vođstvo od 22:11.

Ekipa Dušana Alimpijevića u istom ritmu nastavila je i u drugoj četvrtini, razigrao se Bjelica i povukao svoj tim ka trijumfu.

Nekoliko atraktivnih poteza domaće ekipe u nekadašnjem Pioniru i lakih poena iz kontre "razbudilo" je publiku, pa su tako crveno-bijeli nošeni podrškom sa tribina na poluvrijeme uspjeli da odu sa do tada najvećih plus 19 - 41:22.

Kao i na početku utakmice, Ročesti je bio najraspoloženiji. Poslije postignute "trojke" i dva dobra proigravanja za centarsku liniju Zvezde, crveno-bijeli poveli su sa 49:26.

U tim trenucima djelovalo je da Mornar nema rješenja i snage da se suprotstavi Zvezdi, ali uslijedio je loš period igre domaćina, a i sa druge strane "proradili" su Nidam i Rejli-Ros.

Mornar je uspio da smanji zaostatak na 12 poena, međutim, "trojkom" Feldina u posljednjim sekundama treće četvrtine crveno-bijeli su na pauzu otišli sa 64:49.

Serijom od 11:0 sredinom posljednje dionice Zvezda je riješila pitanje pobjednika i povela sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Druga utakmica igra se u nedjelju u Baru.

Tok meča:

4. četvrtina

Antić trojkom otvara posljednju dionicu 67:49. Tajm-aut Pavićević. Nova trojka Feldina 70:51. Četiri vezana poena Bjelice 74:53. Šuterska klinika Feldina, peta trojka, plus 24 77:53. sredina posljednje dionice.

Rejli Ros je postigao dva bacanja, ali odmah Kešelj pogađa trojku, 84:55, tri i po minuta do kraja. Nidam je ubacio tri penala 86:60, minut i po do kraja.

3. četvrtina

Vranješ pogađa floterom, Ročesti je na drugoj strani pogodio trojku 44:24. Lazić iz ćoška za tri 47:26. Omić pod faulom pogađa, potom nije iskoristio dodatno bacanje 51:28, četiri minuta igre. Rejli Ros nakon prodora 51:30. Konačno Nidam, prva trojka za Mornar 52:38, tajm-aut Alimpijević.

Opet Nidam, Mornar na minus 12 52:40. Četiri vezana poena Zvezde 56:40.  Opet Mornar na minus 12, ali Feldin pogađa trojku 61:46. Istom mjerom uzvraća Nidam 61:49. Opet Feldin pogađa trojku, kraj treće četvrtine 64:49.

2. četvrtina

Omić postiže prve poene u drugoj četvrtini, odgovorio je Rejli-Ros 24:16, dva i po minuta igre. Feldin, pa zakucavanje Davidivca 28:16, tajm-aut Pavićević. Trojka Feldina 31:18.

Zvezda vodi 33:20, tri i po minuta do odmora. Četvrta trojka Zvezde, Bjelica je sada precizan 36:22. Druga trojka Bjelice, 41:22, posljednji minut. Kraj prvog poluvremena , plus 19 za Zvezdu 41:22.

1. četvrtina

Meč je počeo. Ročesti je pogodio nakon prodora, prvi poeni na meču 2:0. Mićović uzvraća na isteku napada 2:2. Četiri minuta igre, malo koševa 4:4. Ročesti raspoložen na startu, dao je svih sedam poena za domaćina 7:4.

Poeni Dobrića nakon kontranapada, uzvraća Vujošević 11:8. Lesor zakucava, ali na drugoj strani Vujošević pogađa uz faul. Iskosristio je dodatno bacanje 13:11.

Nesportska Vranješa, Bjelica je dao dva bacanja 17:11, dva i po minuta do kraja prve dionice. Opet Bjelica, sada je zakucao 19:11.

Trojka Dobrića, prvi put Zvezda ima dvocifeenu prednost 22:11. Tajm-aut Pavićević. Pavić je dao koš uz faul, a nakon toga ubacio penal 22:14. Tim rezultatom je završena prva četvrtina.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније