Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 03. 2018. 23:06   >>  23:01 2

EVROLIGA

Zvezda srušila Valensiju, Barsa deklasirala Olimpijakos

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su danas Valensiju u Beogradu sa 106:90, u 26. kolu Evrolige.

Zvezda je ostvarila 11. pobjedu i još je u igri za plasman u osminu finala tog takmičenja.

Najefikasniji u pobjedi nad španskim klubom bio je Džejms Feldin sa 30 poena, 17 je postigao Tejlor Ročesti, 16 Matijas Lesor, a 12 Milko Bjelica.

Zvezda je u prvom poluvremenu igrala vrlo razigrano u napadu, dok je s druge strane imala dosta problema u odbrani, posebno u šutu s distance.

Ekipe su se tokom prvih 20 minuta često smjenjivale u vođstvu.

Valensija je u jednom trenutku prve četvrtine vodila sa 17:9, nošena raspoloženim Martinesom, ali je tim Dušana Alimpijevića do isteka prvih 10 minuta izjednačio, a potom i preokrenuo.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu, efikasne su bile obje ekipe, a raspoloženim Feldinu i Lesoru, pridružio se Ročesti.

Crveno-bijeli su u posljednjim sekundama treće četvrtine poslije trojke Pere Antića prvi put na utakmici stekli dvocifrenu prednost, koju su do kraja susreta samo uvećavali.

Proradio je i šut za tri poena, pa je tako Zvezda čak tri i po minuta prije kraja postigla više od 100 poena.

Barselona je deklasirala Olimpijakos u Pireju 90:63 i upisala devetu pobjedu.

Katalonce su predvodili Ante Tomić sa 19 poena i 10 skokova, Adrijen Moerman je dodao 17. U poraženom sastavu istakli su se Jorgos Pridezis i Džamel Meklin sa po 14 poena.

Himki je slavio na gostovanju Makabiju sa 94:91 i napravio veliki korak ka četvrtfinalu. Rusi sada imaju dvije pobjede više od osmoplasiranih Izraelaca.

Aleksej Šved je ubacio 22 poena, a imao je i 12 asistencija.

Entoni Gil je bio najeifikasniji u ruskom timu sa 24, Aleksej Šved je ubacio 22 poena, a imao je i 12 asistencija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније