Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 07. 2013. 11:38 >> 13:33

MEĐU OSAM NAJBOLJIH

Pavićević: Premašili smo sva očekivanja

Mlada reprezentacija izborila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Talinu. ''Crveni'' su u posljednjem kolu druge faze savladali Njemačku 75:64 i plasmanom među osam najboljih ostvarili rezultat iznad svih očekivanja.

Izabranici Mihaila Pavićevića na šampionat u Talinu otputovali su sa željom da izbore opstanak u A diviziji, a sa četiri pobjede u sedam mečeva na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, izborili su prolaz među osam najboljih i pokazali da ova generacija ima svijetlu budućnost.

„Mojim igračima od prvog dana priprema govorio sam da onaj ko vjeruje u čuda, može da se nada čudima. To je bila ideja kojom smo se rukovodili od okupljanja, preko pripremnih mečeva do svih duela na Evropskom prvenstvu. Nijesmo se plašili nijednog protivnika, u svakom meču igrači su pokazali veliku želju i pružili više od maksimuma i na kraju je taj pristup dao rezultat. Ostvarili smo rezultat koji niko nije mogao da očekuje, premašili smo sva očekivanja i sada smo među osam najboljih na Evropskom prvenstvu. Rezultat koji smo ostvarili predstavlja čudo, a sve preko ovoga što smo ostvarili do sada, bilo bi nešto nevjerovatan“,kazao je selektor Pavićević.

Crna Gora u četvrtfinalu igraće protiv Letonije, koja je u dosadašnjem dijelu šampionata doživjela samo jedan poraz i to u posljednjem kolu druge faze od Francuske (79:74) u meču bez rezultatskog značaja jer je ranije osigurala prvo mjesto u grupi.

Na šampionatu je u četvrtak slobodan dan, a četvrtfinalni dueli na programu su u petak. Crna Gora i Letonija svoj meč igraju u 14 sati i 45 minuta, a u preostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Turska - Rusija, Grčka - Španija i Italija - Litvanija.

Izabranici selektora Mihaila Pavićevića u prvom dijelu šampionata savladali su Ukrajinu, Hrvatsku i Švedsku, a poraženi su od Turske, dok su u drugoj fazi doživjeli poraze od Grčke i Litvanije i u odlučujućem meču za prolaz u četvrtfinale slavili protiv Njemačke.

(kscg.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније