Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

02. 03. 2018. 23:16   >>  23:16 1

OLIMPIJAKOS SRUŠIO PANATINAIKOS

Zvezda savladala Unikahu, Fener slavio u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras Malagu u Beogradu sa 80:76, u 24. kolu Evrolige. Zvezda je tako ostvarila 10. pobjedu u tom takmičenju i zauzima 10. mjesto na tabeli sa istim skorom kao i Malaga.

Najefikasniji u pobjedi nad Malagom bio je Tejlor Ročesti sa 21 poenom, 13 je postigao Milko Bjelica, 11 Džejms Feldin, a 10 Branko Lazić.

Do isteka prvih 10 minuta viđena je rezultatska "klackalica". Zvezdu je nosio dobar šut za tri poena, dok je Malaga često do poena dolazila poslije ofanzivnog skoka, pa je rezultat bio 24:24.

U istom ritmu igralo se u drugoj četvrtini, u kojoj su crveno-bijeli pojačali odbranu, ali je Unikaha uspijevala da zadrži priključak.

Zvezda je ipak pored nekoliko minuta lošije igre u napadu u završnici prvog poluvremena imala prednost od 40:37.

Serijom 7:0 crveno-bijeli počeli su drugo poluvreme kojom su prvi put na utakmici došli do dvocifrene prednosti, ali je Malaga uspijevala da ostane u igri nošena Salinom.

Zvezda je ipak u finišu treće četvrtine predvođena Enisom otišla do dvocifrene prednosti, ali je loš početak posljednje dionice, u kojoj više od tri i po minuta nijesu postigli koš, donijelo neizvjesnu završnicu.

Malaga je uspjela u posljednjih minut i po utakmice u Beogradu sa dva poena zaostatka, ali crveno-bijeli su uspjeli da kontrolišu situaciju i na kraju dođu do 10. trijumfa, dva manje od osmoplasiranog Makabija.

Fenerbahče je slavio u Madridu 86:83.

Odluka je pala u završnici, kada je turski tim stigao do četiri poena prednosti 84:80. Rejes je trojkom smanjio na 84:83 deset sekundi prije kraja, ali je Slukas pogodio dva penala i otklonio sve dileme...

Slukas je ujedno bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa 20 poena, Điđi Datome je dodao 17.

Na drugoj strani, Džejsi Kerol je bio najbolji sa 15, jedan manje postigao je Luka Dončić.

U derbiju Atine, Olimpijakos je nakon produžetka srušio Panatinaikos u gostima 87:85.

Brajan Roberts je predvodio tim iz Pireja sa 18 poena, dok su kod "zelenih" najefikasniji bili Nik Kalates sa 23 i Džejms Gist sa 21 poenom.

Fener i Olimpijakos imaju isti skor na drugom mjestu (po 17 pobjeda i sedam poraza).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније