Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

26. 02. 2018. 20:01   >>  19:58

ZAKOMPLIKOVALI SITUACIJU

Bjelorusija iznenadila Sloveniju

Košarkaši Slovenije poraženi su u četvrtom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini od Bjelorusije rezultatom 93:92. Slovencima je to drugi poraz u prvoj rundi kvalifikacija, dok su Bjelorusi poslije tijesnog poraza od Španije u prošlom kolu došli do prvog trijumfa.

Utakmica je od početka bila veoma efikasna i neizvjesna pa je prva četvrtina završena rezultatom 24:26 za Slovence. Pred kraj druge četvrtine su aktuelni šampioni Evrope preko Matica Rebeca, Žige Dimeca i trojke Jake Blažiča čak došli do plus devet, ali su to Bjelorusi istopili za 47:46 na poluvremenu.

Efikasna košarka sa neizvjesnim rezultatom viđena je i u trećoj četvrtini kada su Bjelorusi vodili sa devet razlike, ali su Slovenci uspjeli čak da preokrenu pa su uglavnom u posljednjem periodu vodili. Na tri i po minuta do kraja su vodili 91:85 ali su dopustili domaćima da se vrate i da košem Vitalija Ljutiča povedu 15 sekundi pre kraja 93:91. Tada su Bjelorusi faulirali Klemena Prepeliča koji je na četiri sekunde prije kraja imao priliku da izjednači ali je promašio jedno od dva slobodna bacanja.

Devon Sadler je bio najbolji kod pobedničkog tima sa 25 poena, dok je Maksim Salaš imao 20 uz 10 skokova. Jaka Blažič je odigrao kapitensku partiju sa 27 poena, dok je tragičar Prepelič ubacio 17.

Slovenija sada ima dvije pobede i dva poraza, dok je Bjelorusija na skoru 1-3 i mogla bi da bude izjednačena sa Crnom Gorom ako naša selekcija izgubi od Španije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније