Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

22. 02. 2018. 16:50 >> 16:48

MITROVIĆ PORUČIO

Slovenija favorit, pokušaćemo da iznenadimo

Slovenija je prvak Evrope i biće favorit, ali će crnogorski košarkaši sve učiniti da odigraju dobar meč i pokušati da iznenade rivala, kazao je selektor Zvezdan Mitrović. Crna Gora i Slovenija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu trećeg kola A grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Mitrović je podsjetio da će crnogorska selekcija biti značajno oslabljena i da će u odnosu na prethodno okupljanje igrati bez četiri visoka igrača.

"To, uz odsustvo igrača koji zbog poznatih problema nijesu mogli da dođu, predstavlja ogroman problem. Najveća prednost Slovenije je igrački kadar, imaju sedam ili osam igrača koji su prošli ciklus. To je ekipa koja je uigrana i ima razrađen sistem igre u napadu i odbranu. I oni su oslabljeni, ali poznato je da je u finalu, u odsusnim trenucima odgovornost preuzeo Klemen Prepelič, koji je sada lider. Uigranost je njihova prednost", kazao je Mitrović.

On očekuje da crnogorski košarkaši daju maksimum i da ih samo takva igra može dovesti do pozitivnog rezultata.

"Do pozitvnog rezultata vodi nas samo agresivna odbrana, zatvaranje koša i odbrana njihovog šuta za tri poena. Dolazi prvak Evrope, sa sedam igrača koji imaju zlatnu medalju. Probaćemo da odigramo maksimalno. Energija i agresivnost, odnos prema igri biće odlučujući faktor, mnogo više nego taktika jer se ona ne može pripremiti za tri dana. Dobra emocija i energija, uz podršku publike, uticaće na bolju igru", kazao je Mitrović.

On smatra da je dobro što Slovenija dolazi u Podgoricu puna samopouzdanja i uvjerena u pobjedu.

"Favoriti su, ali naši momci su najbolji koje imamo trenutno. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo i pružimo kvalitetan otpor. U svemu tome se može izroditi i dobar rezultat", kazao je Mitrović.

On je kazao da je Jovan Kljajić izuuzetno interesantan košarkaš, budućnost i perspektiva crnogorske košarke.

"Pobjeda donosi siguran prolaz dalje. Važno je da se prenose bodovi koji bi nam u drugoj fazi dali sigurnost. Poraz nam to oduzima, ali nas mnogo ne udaljava od nastavka borbe za Svjetsko prvenstvo.
Pobjeda bi nam dala na samopouzdanju, psihološi bi mnogo značila", kazao je Mitrović.

Kapiten Suad Šehović, kazao je da je Slovenija protivnik kojeg ne treba posebno predstavljati.

"To je ekipa koja igra agresivna u obja smjera, koja je atletski i fizički odlična. Moraćemo u tom segmentu da odgovorimo i da ih usporimo, da im ne dozvolimo lagane poene i da se rastrče.
Imaju odlilne šutere i koriste svaku grešku, ukoliko to uspijemo bićemo bliži dobrom rezultatu. Igramo kod kuće i to nam daje nadu da možemo odigrati dobru utakmicu. Ako to uspijemo možemo se nadati dobrom rezultatu", rekao je Šehović.

On je kazao da je crnogorska selekcija trenutno najslabija pod košem, ali da će se igrači sa spoljnih pozicija potruditi da im pomognu.

"Timskom odbranom pokušaćemo da riješimo taj problem", rekao je Šehović.

Oba tima imaju polovičan učinak nakon prvog kvalifikacionog "prozora".

Crna Gora je na startu pred svojim navijačima izgubila od Španije 79:66, dok je u Minsku slavila protiv Bjelorusije 91:67.

Slovenija je kao domaćin slavila protiv Bječorusije 87:74, dok je kao gost poražena od Španije 92:84.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 20 sati.

Crnogorski košarkaši, nakon duela sa Slovenijom, 26. februara, gostovaće lideru grupe, Španiji u Saragosi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније