Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg.me ]

19. 02. 2018. 21:37   >>  21:34

POČELI PRIPREME

Mitrović: Probaćemo da se uigramo za ovih par dana

Crnogorski košarkaši odradili su prvi trening u sklopu priprema za duele sa Slovenijom i Španijom u kvalifikacijama za Mundobasket.Brojne povrede učinile su da u drugom kvalifikacionom prozoru nastupamo u izmijenjenom sastavu. Posebno je na udaru bila centarska linija, pored Vučevića, Dubljevića i Bjelice koji ne mogu da igraju zbog klupskih obaveza, povrede su odvojile od reprezentacije Barovića i kapitena Sekulića, te Nemanju Đurišića.

Uz Zorana Nikolića tu su Ivan Maraš i Vukota Pavić.

"U odnosu na prošlu ekipu za koju smo se žalili da smo oslabljeni, sada smo još bez četiri igrača . Prilično hendikepirani dočekujemo Sloveniju. Opet se promijenila ekipa. Probaćemo da se uigramo za ovih par dana, koliko je to moguće. Sreća je što imamo dosta košarkaša iz Budućnosti, sa malim pojačanjima, poznaju se i možda je to neka naša prednost. Probaćemo igrati na tu kartu", kazao je selektor Mitrović na brifingu za medije.

Selektor zna da je i Slovenija oslabljena, ali je u timu više od pola momaka koji su osvojili Eurobasket - dakle vrlo dobro se poznaju.

"I oni su oslabljeni, ali tu su i Jaka Blažić, Prepelić, Rupnik. Još uvijek ne znamo šta će biti sa Vidmarom jer imamo informacije da neće doći. Tu je šest, sedam igrača koji su odigrali Eurobasket i uigrani su. Gledali smo kako igraju, imaju puno kretnji. Brzi su, agresivni, dobri šuteri. Za razliku od Španije imamo nekih informacija o Sloveniji jer su odigrali već dva meča. Biće nam lakše da imamo osnovne informacije. Probaćemo da u ovih par dana uigramo napad i odbranu, ali znate da to nije baš jednostavno u ovakvom sistemu", ističe Mitrović.

Povratnik u nacionalni tim je i Sead Šehović. Košarkaš Budućnosti imao je odličnih izdanja na poziciji četvorke, pa ne bi bilo čudno da i u reprezentaciji pomogne i u reketu.

"Nezahvalano je postavljati očekivanja, zbog kratko perioda koji imamo da se pripremimo. Međutim, za sve reprezentacije je isto. Očekuju nas dva teška meča, znamo ko su nam protivnici - Slovenija koja je prvak Evrope i Španija koja godinama dominira u evropskoj košarci. Na nama je da se što bolje spremimo i da pred našom publikom odigramo dobar meč protiv Slovenije i da što bolje odigramo protiv Španije", kazao je Sead Šehović.

Prvi trening sa seniorskom selekcijom odradio je Jovan Kljajić. Srebrni kadet dobio je poziv u A tim i nije krio oduševljenje zbog toga.

"Za mene prvi poziv za A selekciju, veoma sam uzbuđen. Tu su iskusniji igrači, čak neki i uzori iz mlađih dana, tako da sam veoma zadovoljan. Biće teška utakmica, Slovenija aktuelni prvak Evrope, Španija veoma jaka ekipa. Jeste da smo oslabljeni, ima dosta povreda, ali očekujemo da ostali momci odrade svoj posao. Prvi cilj mi je da steknem iskustvo, da se upoznam sa ekipom", poručuje Kljajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније