Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

09. 02. 2018. 21:19 >> 21:19
1

EVROLIGA

Zvezda preko Milana do devete pobjede

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu Milano sa 10:89, utakmici 22. kola Evrolige i ostvarili devetu pobjedu u tom takmičenju.

Zvezdu su predvodili Matijas Lesor sa 15 poena i 10 skokova i Stefan Janković sa 15 poena. Tejlor Ročesti postigao je 14 poena uz devet asistencija, Alen Omić dodao je 11, a Nemanja Dangubić i Džejms Feldin po 10.

Najefikasniji u italijanskom timu bio je Mindaugas Kuzminskas sa 17 poena, Endru Gaudlok postigao je 15, a Džordan Tiodor 13 poena i osam asistencija. Vladimir Micov dodao je 11 poena a Diris Bertans 10.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počela je minutom ćutanja u sjećanje na preminulog glumca Nebojšu Glogovca.

Početak utakmice igrao se u sporom ritmu, koji je u tom trenutku više odgovarao gostima iz Milana. Ekipa Simonea Pjaniđanija povela je sa 9:4, šutevima za tri poena, ali je Zvezda vrlo brzo uspostavila ravnotežu i preokrenula predvođena Ročestijem i Dangubićem.

Zvezda je kontrolom defanzivnog, ali i ofanzivnog skoka u završnici prve i početkom druge četvrtine postepeno počela da gradi prednost. Crveno-bijeli su serijom 12:0, ali i vrlo atraktivnom igrom sredinom druge dionice poveli sa 39:28 i djelovalo je u tim trenucima da gosti nemaju odgovor.

Armani je ipak do poluvremena uspio da priđe na jednocifren zaostatak i u drugo poluvrijeme uđe sa pet poena zaostatka - 50:45.

Gosti su nešto bolje počeli drugo poluvrijeme, prišli su na dva poena zaostatka, ali je ekipa Dušana Alimpijevića brzo odgovorila i došla do dvocifrene prednosti.

Milano je još jednom uspio da se vrati, pa je u finišu treće dionice prišao na četiri poena zaostatka zahvajući Gaudloku, ali je Zvezda "zakucavanjem" Lesora poslije 30 minuta vodila sa 71:65.

Crveno-bijeli su otpor protivnika u potpunosti slomili u posljednjoj dionici, a igru su u tom periodu nosili Ročesti i Janković.

Beogradski tim sada ima devet pobjeda i 13 poraza, a Milano sedam pobjeda i 15 poraza.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније