Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

08. 02. 2018. 15:15   >>  15:13

INJIGES PORUČIO

"Pružiti maksimum protiv Slovačke i Islanda"

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, u utakmicama sa Slovačkom i Islandom treba da se skoncentriše na svoju igru i pruži maksimum, kako bi ostvarila pobjede ocijenio je selektor, Roberto Injiges.

On je na konferenciji za novinare, povodom utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019, koje će Crna Gora igrati sa Slovačkom i Islandom u subotu, kazao da su dvije posljednje utakmice "kod kuće" veoma važne i da će reprezentacija u naredna dva dana raditi u punom sastavu.

"Protiv Slovačke će biti posebno težak meč, zbog toga što imaju pet ili šest novih košarkašica u odnosu na prethodni kvalifikacioni prozor. To su igračice koje su iskusne. Igraju Eurokup, igraju evropska takmičenja, tako da će donijeti dodatni kvalitet", rekao je Injiges.

On je kazao da očekuje vrlo težak posao, jer Slovačka igra brzo, "u kontrama, polukontrama, agresivno preko čitavog terena“.

"Najvažnije je ipak da sve zavisi od nas, od toga kako ćemo mi igrati. Island smo pobijedili u gostima, ali to nikako ne znači da će duel sa Islandom, ovdje biti lak. Vrlo je bitno kako ćemo se koncentrisati na svaki meč, kako ćemo razmišljati. Treba da uvjerimo djevojke da moraju da igraju maksimalno, jer ukoliko ne daju stotinu odsto, uvijek ćemo imati problem", ocijenio je Injiges.

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Jelena Dubljević, ocijenila je da je najveći problem što nema dovoljno vremena, da se sve igračice zajedno spreme.

"U ovoj akciji imamo neke probleme, sitnije povrede. Ja i Glori Džonson smo se priključile malo kasnije. Za mene je najveći problem što nećemo imati toliko vremena, zajedno da se spremimo kao u novembru, ali šta je tu je. Imamo cilj ispred nas, a to je da zabilježimo dvije pobjede protiv Slovačke i Islanda", istakla je Dubljević.

Ona smatra da je za najbolje crnogorske košarkašice "veliki plus", to što će utakmice igrati "kući".

"Ja se nadam da će to biti dodatni plus za nas u ovoj akciji i neka olakšavajuća okolnost. Najbitnije je završiti i ovu akaciju sa dvije pobjede i biti korak bliže Evropskom prvenstvu", navela je Dubljević.

Kada je riječ o njenoj povredi, kako je rekla, situacija ide na bolje i očekuje da će biti sposobna da odradi dva treninga "kako treba".

"Očekujem da ću biti sposobna da odradim dva treninga kako treba da bih mogla da odigram utakmicu, jer bez treninga nema utakmice. Biće to u redu, nadam se", rekla je Dubljević.

Ona je istakla da crnogorska reprezentacija ima kvalitet, ali da je potrebno da svaka igračica razmišlja o svojoj karijeri i da, kako je rekla, realno sagleda šta radi dobro, a šta loše.

"Oni imaju strašan plan, okupljanje mlađih igračica, 15, 16 godina. Opet su vratili te akcije, kao što sam čula, biće to ovoga ljeta. To je veliki plus, ali ne mogu akcije od deset dana promijeniti njihovu sudbinu, ni sudbinu crnogorske košarke. Ja sam tu da ih poguram, da im pomognem, ali na kraju dana svi smo mi svoji i moramo neke odluke da donosimo sami", objasnila je Dubljević.

Crna Gora je nakon dva kola ostvarila maksimalan učinak pobjedama nad Islandom u gostima i Bosnom i Hercegovinom kod kuće, pa bi sa nova dva trijumfa napravila ogroman korak ka plasmanu u završnicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније