Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Dnevne novine ]

03. 02. 2018. 10:35 >> 10:33

SJUTRA U LAKTAŠIMA

Mornar plovi ka istoriji

Košarkaši Mornara igraće sjutra u Laktašima sa Igokeom utakmicu 19. kola ABA lige.

Zahvaljujući trijumfu protiv Budućnosti u prošlom kolu, pobjegli su Partizanu na dvije pobjede (uz bolji međusobni skor), pa će sjutra imati priliku da zvanično potvrde najbolji rezultat u istoriji.

Košarkaši Mornara gostuju Igokei sjutra od 17 sati i u slučaju pobjede i definitivno će izboriti plasman u plej-of ABA lige. Izabranici Mihaila Pavićevića su u seriji od šest trijumfa u regionalnom takmičenju, pucaju od samopouzdanja, pa protiv dobro poznatog rivala imaju jasan cilj nastaviti seriju.

"U ovom trenutku ne postoji ekipa u ABA ligi sa kojom ne možemo da igramo, što smo potvrdili protiv Budućnosti", rekao je Marko Mugoša za Dnevne novine i nastavio.

"Pobjedom u Laktašima bi i teoretski obezbijedili četvrto mjesto, pa je ovo prva meč lopta. Za razliku od prošle sezone, ove igramo mnogo bolje u gostima i nema razloga da ne nastavimo seriju pobjeda."

Ekipa iz Laktaša koju sa klupe vodi Dragan Bajić je u posljednjih pet mečeva doživjela tri poraza, a trenutno je na sigurnom osmom mjestu na tabeli sa skorom 7-11. Vuk Radivojević i Marko Ljubičić su glavne opcije u napadu, ali Mugoša i drugovi znaju od koga sve kreće.

"Iskusni su, igraju dobro na svom terenu, a Radivojević je njihov glavni organizator igre. Ako njega zaustavimo, bićemo blizu pobjede", jasno ističe bek Mornara.

Crnogorski vicešampion je u srijedu izgubio od Bakena i zakomplikovao plasman u četvrtfinale Fiba Evropa kupa. Međutim, naredne srijede igraju u Minsku protiv Cmokija direktan duel za prolaz.

"I dalje zavisimo sami od sebe i pobjeda u Minsku, ili poraz do šest razlike, vode dalje. Pravi uvod za tu utakmicu bi bila pobjeda nad Igokeom", poentirao je Marko Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније