Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 07. 2013. 10:48 >> 10:47
2

ISPUNITI ZACRTANI CILJ

Dubljević: Na EP ponoviti igre iz kvalifikacija

Centar Valensije Bojan Dubljević vjeruje da će crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Sloveniji ponoviti igre iz kvalifikacija i plasmanom u drugu fazu šampionata ispuniti zacrtani cilj.

On je uoči odlaska reprezentacije na Zlatibor kazao je da su na EP najbolje reprezentacije Starog kontinenta i da mnoge od njih imaju velike ambicije.

"Okupili smo se najranije od svih učesnika EP, što bi mogao da bude jedan od naših glavnih aduta u Sloveniji, jer vjerujemo da ćemo kao i u prošlogodišnjim kvalifikacijama, pokazati zavidan nivo fizičke spreme. Igrali smo sjajno i u kvalifikacijama ostvarili rezultat iznad svih očekivanja, a znamo što se sada od nas očekuje", rekao je Dubljević.

On smatra da Crna Gora ima sjajan tim koji je u kvalifikacijama pokazao kvalitet.

"Ove godine smo jači za dva igrača iz NBA lige, koji spadaju u najbolje centre u najjačoj ligi na planeti. Oni će biti nosioci naše igre i vjerujem da ćemo ostvariti rezultat koji se od nas očekuje. Motiva nam sigurno ne nedostaje, nadam se da ćemo igrati kao u kvalifikacijama, a prvi cilj treba da bude prolazak u drugu fazu", rekao je Dubjević.

Plejmejker Tejlor Ročesti kazao je da crnogorska reprezentacija mora nastaviti tamo gdje je stala prošlog ljeta, navodeći da je u kvalifikacijama pokazala da ima kvalitet i da može da igra protiv svakog protivnika.



"I na EP treba da igramo na tom nivou. Motiv i želja da budu kao i u kvalifikacijama, a ukoliko bude tako vjerujem u dobar rezultat u Sloveniji. Možemo i bolje nego u kvalifikacijama, moramo da igramo kao tim, jer je to najveća snaga naše reprezentacije", rekao je Ročesti.

On smatra da je prvi cilj reprezentacije u Sloveniji plasman u drugu fazu, a da bi osvajanje jedno od prvih šest mjesta i plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji, bilo ostvarenje sna.

"Na Eurobasketu nas očekuju teži protivnici i mečevi u kojima je ulog veći nego u kvalifikacijama. Znamo da je prvi cilj osvajanje jednog od prva tri mjesta u grupi, a nakon toga možemo da razmišljamo i o onome što bi bilo ostvarenje sna, odnosno o plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ukoliko se plasiramo u četvrtfinale, možemo da razmišljamo i o velikim stvarima, ali moramo da idemo korak po korak, jer samo tako možemo da ispunimo ciljeve", rekao je Ročesti.

On smatra da Crna Gora ne smije da razmišlja mnogo o protivnicima, već samo o svojoj igri.

"Velika je stvar što ćemo biti jači za dva sjajna igrača kao što su Nikola Peković i Nikola Vučević, sa njima ćemo dobiti novi kvalitet i novu snagu. Najvažnije je da igramo kao tim i da svaki igrač da svoj doprinos, jer samo tako možemo da ponovimo izdanja i rezultate iz kvalifikacija. Za mene će to biti prvi nastup na EP i imam veliku želju da zajedno sa saigračima ostvarim svoje snove i obradujem navijače", zaključio je Ročesti.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније