Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ kkbuducnost.me ]

24. 01. 2018. 22:22   >>  22:13 3

SRUŠILI TRENTO

Budućnost slavila nakon dva produžetka

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Trentu protiv istoimenog italijanskog tima 106:105, u utakmici četvrtog kola G grupe Top 16 faze Eurokupa.

Velika pobjeda na italijanskom tlu - u 4. kolu Grupe G Top 16 faze Eurokupa plavi su na sjeveru Italije, u podnožju Alpa, slavili nakon dva produžetka paklenog meča sa Trentom i sada se čeka trijumf Lokomotive nad Cedevitom u Zagrebu i naš tim može da slavi veliki plasman u četvrtfinale.

Naš tim je imao kontrolu igre i rezultata sve do uvodnih minuta treće četvrtine kada je nastalo pomračenje, pa je Trento serijom 17:0 iz zaostatka 44:52, stigao do +9 (61:52). Italijani su diktirali ritam pred odlučujuću dionicu.

Budućnost je međutim brzo odgovorila - trojke Ivanovića, Danila Nikolića i Gordića i brzo smo bili u egalu (69:69). Čekala nas je drama u dvorani Palatrento.

A u uzbudljivoj završnici regularnog dijela Budućnost je imala dvije meč lopte - Lendri je međutim promašio dva slobodnja bacanja, a Gordić u napadu nakon toga polaganje za veliki trijumf. Moralo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta domaćin je diktirao ritam, imao prednost, ali je trojkom Gordića Budućnost stigla do 94:94 na 30 sekundi prije kraja. Uslijedila je dobra odbrana, pa koš Danila Nikolića za pobjedu. Makar se tako mislilo, jer je u dvorani u Trentu blokirao semafor na 3,9 sekundi prije kraja pa se nije znalo da li je koš postignut na vrijeme. Sudije su odlučile da nije (iako nisu imale dokaz za to), naš tim je pokraden, pa se igrao novi produžetak.

A tamo je Budućnost bila mirnija - pa je upisan još jedan veliki evropski trijumf. U junaka je izrastao Danilo Nikolić koji je pogodio dva bacanja sekundu prije kraja.

Najefikasniji u redovima plavih bili su Nemanja Gordić sa 23 poena i Nikola Ivanović sa 20, kod Trenta se istakao Toto Foraj sa 24 poena.

Kompletnu statistiku utakmice pogledajte OVDJE.

Za naš tim debitovao je i Džastin Dolmen, posljednje pojačanje - upisao je 3 poena, 2 skoka i 2 greške za nešto više od 6 minuta u igri.

Plavi u narednom kolu (iduća srijeda, 18:30h) igraju protiv Lokomotive u Krasnodaru, prije toga (nedjelja, 13h) zakazan je crnogorski derbi protiv Mornara u okviru ABA lige.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније