Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Pobjeda ]

21. 01. 2018. 11:58   >>  15:00 1

DŽIKIĆ UPOZORAVA

"Olimpija nema šta da izgubi"

Trener košarkaškog kluba Budućnost Aleksandar Džikić da nema razloga ni izgovora za opuštanje protiv Olimpije u 17. kolu ABA lige.

Kadrovski problemi veća su briga za Budućnost Voli od kvaliteta Olimpije, večerašnjeg rivala, u 17. kolu ABA lige. Ipak, lider regionalnog takmičenja je svjestan da je apsolutni favorit.

Naš šampion je uoči potencijalno ključne sedmice u sezoni (gostovanje Trentu kao šansa za četvrtfinale Evrokupa, potom i gostovanje Mornar u Baru kao najteži preostali meč regularnog dijela ABA).

U takvoj situaciji, duel sa Olimpijom, koja je u lošoj formi, je šansa da se malo kalkuliše sa minutažom prvotimaca. Takođe, očekuje se i debi krilnog centra Džastina Doulmana, velike evroligaške zvijezde čija je forma pod znakom pitanja, s obzirom na dužu pauzu. Za trenera Džikića, nema razloga ni izgovora za opuštanje.

“Nažalost, gosti i mi imamo svoje probleme, povrede, umor, raspored utakmica. Veći pritisak je na nama, oni će biti rasterećeni, nemaju šta da izgube u Podgorici”, upozorio je Džikić, prenosi Arena.

Situacija u Budućnost Voliju je jasna: Petra Popovića čeka pauza od oko tri sedmice zbog mišićne povrede. Sa dugoročnom lakšom povredom članka je plejmejker Nikola Ivanović, dok centar Filip Barović nije ni dalje potpuno oporavljen, rehabilitacija od loma stopala nije završena.

Sve to su brige za trenera Džikića, koji je želio da apostrofira kvalitet protivnika, lako je Olimpija u prethodnom kolu ubjedljivo poražena od Mornara, računaće na novi kvalitet.

“Olimpijin sastav ne odgovara njihovoj trenutnoj poziciji. Mislim da imaju nekolicinu vrlo dobrih igrača, pored toga, u odnosu na našu prvu utakmicu, biće jači za Betla, plus su se pojačali sa vrlo iskusnima Begićem i Tratnikom. Imaju i novog trenera. Ne smijemo da uđemo u meč sa manje koncentracije i energije, jer gosti to vrlo lako mogu da iskoriste”, rekao je Džikić.

U takvoj situaciji, očekuje se da kvalitet iskaže kompletna rotacija Budućnost Volija. Minutažu će nakon nekoliko mečeva vjerovatno dobiti mladi bek Milić Starovlah. Takođe, očekuje se da šuterski kvalitet iskažu visoki igrači. Danilo Nikolić, krilni centar i odlični trojkaš, bio je jedan od ključnih u pobjedi nad Crvenom zvezdom prije skoro dvije sedmice. Dobar šuterski učinak mnogo bi značio.

“Očekuje nas meč koji ce biti izuzetno težak. Zbog naše situacije, kao i zbog kvaliteta protivnika. Oni nemaju šta da izgube, pritisak je na nama, a takve utakmice su uvijek najteže”, upozorio je Nikolić.

Budućnost Voli će već u srijedu igrati protiv Trenta u gostima, pobjeda bi značila već sada obezbijeđen plasman u četvrtfinale Evrokupa, što bi bio istorijski uspjeh. Ipak, trener Džikić zahtijeva da do nedjelje veče u mislima igrača bude isključivo Olimpija. UbjedIjivim trijumfom, najbolje bi se trasirao put ka velikom meču u Italiji.

Meč u Sportskom centru "Morača" počeće u 19 sati sa direktnim prenosom na TVCG 2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније