Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

12. 01. 2018. 13:52 >> 13:20

ABA LIGA

Ros: Olimpija u mislima

Potrebne su nam pobjede kako bi pokazali da smo dostojni visokih ambicija, rekao je bek Mornara, Brendis Ros.

Na korak od trijumfa, uz ogromnu utrošenu energiju u meču sa produžetkom jasno je zbog čega košarkaši Mornara žale zbog poraza u danskom Arhusu od Bakena 93:92.

Loše branjeni posljednji napad domaćina značio je i prvi poraz za crnogorskog predstavnika, u drugom kolu druge faze FIBA Evropa kupa. Ipak, poraz je pokazao nešto bitno Mornar ima kvalitet da izbori eliminacionu rundu takmičenja.

“Baken sada ima maksimalan učinak, u dobroj je poziciji, ali rival nije pokazao da je kvalitetnija ekipa. Imaćemo odličnu šansu kada ih dočekamo u Baru, da im se revanširamo uz ubjedljiviji trijumf”, poručio je bek Brendis Ros za Arenu. On je meč završio sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Mnogo je bitnije da Mornar pronađe energiju i odmori se, nakon dugog putovanja, za meč sa Olimpijom u subotu u ABA ligi u Baru. Nakon toga biće lakše pripremiti se za duel FIBA Evropa kupa u srijedu, protiv bjeloruskog Cmokija, takođe u Baru.

“Sve prilike da nešto duže radimo u našoj dvorani nam prijaju. U dobroj smo formi, ali naredna dva meča trebaju to da potvrde. Potrebne su nam pobjede kako bi pokazali da smo dostojni visokih ambicija”, rekao je Ros.

Mornar će već 27. januara u nikad važnijem crnogorskom ABA derbiju dočekati Budućnost Voli. Nakon tog meča biće mnogo jasnija situacija oko velike borbe Mornara za četvrto mjesto ABA, što bi predstavljao istorijski plasman u plej-of i Evrokup.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније