Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 01. 2018. 18:47   >>  09. 01. 2018. 00:56 21

POBJEDA ZA 1. MJESTO

Budućnost trojkama srušila Zvezdu

Košarkaši Budućnost Volija savladali su večeras u Podgorici Crvenu zvezdu sa 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19), u duelu za prvo mjesto na tabeli ABA lige.

Duel dva najbolja tima regionalne lige u potpunosti je opravdao epitet derbija i potvrdio je da su Budućnost i Zvezda trenutno najbolje ekipe u ligi i da potpuno zasluženo slove za favorite za trofej. U punoj "Morači" je večeras viđena sjajna košarka i velika borba sa mnogo preokreta iz koje su kao pobjednici izašli košarkaši Budućnosti.

"Plavi" su se večerašnjim trijumfom ponovo osamili na vrhu tabele. Nakon drugog trijumfa nad Zvezdom u ovoj sezoni ima pobjedu više u odnosu na beogradski tim, ali zbog pobjeda u međusobnim susretima to znači dvije pobjede više sedam kola prije kraja.

Utakmica, zasigurno najbolja ove sezone u ABA ligi, bila je neizvjesna čitavih 40 minuta, a odlučena je u posljednjih 60 sekundi.

Budućnost je vodila sa samo dva poena razlike na 30 sekundi do kraja meča, kada je Nikola Ivanović pogodio nakon solo prodora za plus 4 (90:86). Zvezda nije iskoristila naredni napad, Dejan Davidovac je promašio šut za dva poena i time je pitanje pobjednika bilo riješeno. Nemanja Gordić je potom samo potvrdio pobjedu domaćina poenima sa linije slobodnih bacanja, za konačnih 92:86.

Budućnost je trojkama "terorisala" Zvezdu - crnogorski šampion postigao je čak 16 trojki iz 23 pokušaja, 9 u prvih 20 minuta (69.6 odsto uspješnosti). Četiri je postigao Danilo Nikolić (4/4), a po tri Nikola Ivanović (3/6), Suad Šehović (3/3), Kajl Lendri (3/3) i Kajl Gibson (3/4).

"Crveno-bijeli" su pogodili 11 šuteva sa distancce iz 23 pokušaja.

Junak pobjede bio je Ivanović koji je pogađao u odlučujućim momentima u drugom poluvremenu. Plejmejker Budućnosti meč je završio sa 18 poena, 4 asistencije i dva skoka.

Kajl Gibson, koji je predvodio "plave" u prvom poluvrmenu, ubacio je 17 poena, Kajl Lendri je meč završio sa 15, dok je dvocifen bio i Danilo Nikolić sa 13, a upisao je i pet skokova.

Dobru partiju prikazao je i Suad Šehović koji je postigao devet poena, od kojih sve tri "trojke" iz tri pokušaja, kao i Nemanja Gordić sa osam poena i šest asistencija.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Tejlor Ročesti sa 19 poena i sedam asistencija, Pero Antić dodao je 14 poena i šest skokova, a Nemanja Dangubić 12 poena. Matijas Lesor postigao je devet poena uz sedam skokova, a Dilan Enis ubacio je osam poena.

Budućnost ima skor od 13 pobjeda i dva poraza, a Cedevita i Zvezda imaju po pobjedu manje. 

Ekipa Aleksandra Džikića je ove sezone u regionalnom takmičenju oba puta pobijedila Zvezdu. Prvi međusobni duel u Beogradu crnogorski prvak dobio je rezultatom 79:75.

U narednom 16. kolu Budućnost će u subotu igrati u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Bemaksa, a prije toga plavi će u okviru drugog kola druge faze Evrokupa u srijedu gostovati Cedeviti.

Budućnost - Crvena Zvezda 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19)

I četvrtina:

Prva četvrtina pripala je gostima, koji su na mini pauzu otišli sa pet poena prednosti - 22:27.

Zvezda je bolje otvorila meč, povela je 6:0, da bi Suad Šehović sa dvije trojke vukao "plave" u uvodnim minutima - 8:10.

Budućnost nije dozvolila Zvezdi da se rezultatski "odlijepi", a na četiri minuta i 15 sekundi Gibson je prvi put na meču doveo Podgoričane u vođstvo (13:12).

Međutim, Zvezda je uzvratila mini serijom za 16:13. Uslijedili su precizni šutevi za tri poena na obje strane. Prvu trojku je pogodio Pero Antić, da bi na drugoj strani uzvratili Danilo Nikolić i Lendri, koji je pogodio uz faul a onda i iskoristio dodatno slobodno bacanje - 22:22.

Finiš prve dionice pripao je gostima. Antić je pogodio novu trojku, a Enis je postigao posljednje poene u prvoj četvrtini.

II četvrtina:

Odlična reakcija Budućnosti na startu druge dionice.

Domaći su serijom 11:0 preokrenuli rezultat (33:27), koševima Popovića, Šehovića i Ivanovića.

Lesor je sa penala prekinuo seriju Budućnosti, potom je pogodio i Feldin za 33:28, ali uzvratio je Nikolić novom trojkom za plus 6 (36:30).

Zvezda je potom vezala tri pogotka, ali Gibson uzvraća trojkom za 40:36. 

U posljednjih 3 minuta prvog poluvremena igralo se koš za koš, da bi Gibson trojkom postavio konačan rezulatat nakon prvih 20 minuta - 47:42 

III četvrtina:

Nastavak meča otvorio je Šehović pogotkom za tri poena uz faul, za najveću prednost "plavih" u dosadašnjem dijelu meča - 50:43. Moglo je biti i plus 8, ali Šehović je promašio dodatno slobodno bacanje. 

Gosti su potom vezali 8 poena i tako izjednačili. Dangubić je pogodio tri bacanja nakon faula Ilića, kao i za šut za dva poena, a potom i Ročesti pogađa trojku - 50:50.

Serija Zvezde prekinuta je sa penala. Gibson i Gordić su pogodili po dva slobodna bacanja za 54:50.

Na 5 minuta do kraja četvrtine "crveno-bijeli" ponovo dolaze do prednosti. Prvo su pogađali Lesor i Janković  za Zvezdu, Lendri za Budućnost, a Enis je trojkom preokrenuo - 56:57.

Enis je vezao pet poena, pogodio uz kontakt za 59:56. Na drugoj strani Lendri je fauliran pri šutu za tri poena i koristi sva tri bacanja za novo izjednačenje - 59:59.

Ivanović na 3 minuta do kraja treće dionice pogađa trojku za vođstvo Budućnosti 62:59, a Lesor atraktivnim zakucavanjem smanjuje na poen razlike.

Budućnost je potom napravila seriju i otišla na plus 7 - 68:61, zahvaljujući trojkama Ivanovića i Lendrija.

Trojku na drugoj strani pogađa Milko Bjelica, da bi Ivanović pogodio dva bacanja, a četvrtinu je zatvorio Nikolić novom trojkom za 73:67. 

IV četvrtina:

Nastavlja se dalekometna paljba. U prvom napadu posljednje dionice Antić pogađa trojku, ali uzvratio je prvo Popović šutem za dva, a potom i Ivanović za tri poena - 78:70.

Sjajan šut Budućnosti za tri poena, čak 14 od 16.

Potom je Federlajn pogodio još jednu trojku, da bi Enis pogodio samo jedno od tri bacanja za 78:74. Žestok tempo u "Morači", Gordić pogađa za Budućnost, Lazić za Zvezdu - 80:74.

Nikolić pogađa 15. trojku za "plave" večeras - 83:77.

Budućnost nije iskoristila dva napada. Gordić i Nikolić nijesu uspjeli da pogode nakon dobrih solo prodora, a na drugoj strani Ročesti i Antić smanjuju na 83:81, na 3 i po minuta do kraja meča.

Nikolić je preuzeo odgovornost i odgovorio trojkom - 86:81. Dangubić je zatim smanjio, ali Gordić je odmah vratio "plave" na plus 6 - 88:83, na minut i 6 sekundi do kraja. 

Sjajni Ivanović nalazi prostor i ide na sigurno polaganje za 90:85. Budućnost je blizu pobjede, pošto Zvezda nije iskoristila naredni napad. 

Crnogorski prvak dobio je i prvi međusobni duel u Beogradu - 79:75.

Prošle sezone Crvena zvezda dobila je oba meča u ligaškom dijelu šampionata, dok je u polufinalu slavila sa 2:1 u pobjedama.

 

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније