Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

03. 01. 2018. 20:41   >>  20:37 5

PORAZ OD LOKOMOTIVE

Treća četvrtina kobna po Budućnost

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u Podgorici od ruske Lokomotive Kuban 62:68 (16:16, 21:8, 9:26, 16:18), na startu druge faze Eurokupa.

"Plavi su" fenomenalno otvorili meč protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, poveli 11:4, ali gosti su uzvratili serijom 10:0.

Izabranici Aleksandra Džikića su u drugoj četvrtini zaustavili rivala i pravili razliku, a najveća prednost iznosila je 15 poena (35:20), da bi se na odmor otišlo sa plus 13 za crnogorskog šampiona (37:24).

Međutim, u nastavku je uslijedio pad u igri Budućnosti i reakcija Lokomotive. Ruski tim je treću dionicu riješio ubjedljvio u svoju korist - 26:9. Proradio je šut za tri poena kao najjače oružje gostiju i minus je na ulasku u odlučujuću dionicu pretvoren u plus 4 (46:50).

U posljednjih deset minuta u Budućnost je poklekla protiv favorita u samom finišu. Presudila je trojka Kulagina za plus 5, na minut i 20 sekundi do kraja.

Ekipu iz Krasnodara do pobjede u prvom kolu G grupe vodio je Rajan Brekhof sa 15 poena.

U domaćem timu po 12 su ubacili Zoran Nikolić i Nikola Ivanović, dok su sa po deset meč završili Nemanja Gordić i Kajl Lendri.

Budućnost u narednom kolu Evrokupa, 10. januara, gostuje Cedeviti. Dva dana ranije "plave" čeka veliki derbi ABA lige protiv Crvene Zvezde u Morači.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније