Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

29. 12. 2017. 22:57 >> 22:47
1

CSKA SLAVIO U VITORIJI

Pobjeda Zvezde u Milanu

Košarkaši Crvene zvezde pobjedom su završili 2017. godnu, pošto su večeras u gostima trijumfovali protiv Olimpije iz Milana sa 91:88 (29:15, 16:25, 16:20, 30:28) u posljednjoj utakmici 15. kola Evrolige.

Zvezdu je do pobjede predvodio Džejms Feldin sa 19, dok je Milko Bjelica dodao 18, uz sedam skokova.

U ekipi Armanija istakao se Vladimir Micov sa 16 poena, dok su Amat Mbaje i Dairis Bertans sa po 14.

Crveno-bijeli su 11. sa šest pobjeda i devet poraza, dok je Olimpija posljednja, 16. sa četiri trijumfa iz 15 utakmica.

Zvezda je od početka utakmice imala prednost, koja je u prvom poluvremenu, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena i čvrstoj odbrani, iznosila i 17 poena.

Armani je u finišu druge četvrtine serijom 11:0 prišao Zvezdi na samo tri poena zaostatka, da bi na poluvremenu zaostajao samo pet poena - 45:40.

Drugo poluvrijeme donijelo je u potpunosti izjednačenu igru, iako je Zvezda u početnoj fazi ponovo uspjela da dođe do dvocifrene prednosti - 55:45.

Armani je serijom 8:2 uspio da ponov uhvati priključak i tako uvede duel u neizvjesnu završnicu.

U posljednji minut Zvezda je ušla s tri poena prednosti, ali je Vladimir Micov bio precizan sa distance i prvi put doveo Armani do izjednačenja.

Trener Zvezde Dušan Alimpijević zatražio je tajm-aut poslije kog je za dva poentirao Feldin, a potom je uslijedila dobra odbrana crveno-bijelih i kontra u kojoj je Bjelica iznudio faul i dva slobodna bacanja. On je oba puta bio precizan i odveo Zvezdu na "plus četiri".

Armani je brzom trojkom Micova ponovo prišao na poen zaostatka, ali je Feldin s linije za slobodna bacanja na osam sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika.

CSKA savladao Baskoniju u gostima 90:81.

Moskovljani su tako zadržali prvo mjesto, imaju 12 pobjeda, jednu više od Olimpijakosa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније