Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

28. 12. 2017. 23:00 >> 22:27

ŽALGIRIS U SERIJI

Real pobijedio Fener, Valensija srušila PAO

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras u gostima Fenerbahče sa 79:77 (10:17, 27:19, 25:25, 17:16) u derbi utakmici 15. kola Evrolige.

Real je loše počeo utakmicu, Fenerbahče je kontrolisao dešavanja na parketu u prvih 10 minuta, ali je ekipa Pabla Lasa u drugoj četvrtini pronašla ritam, pa je do poluvremena uspjela da dođe do preokreta.

U drugom poluvremenu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi u finišu Real uspio najviše zahvaljući nesportskoj grešci Jana Veselog, prelomi utakmicu i na kraju dođe do trijumfa. Ekipa Želja Obradovića imala je u posljednjim sekundama šansu da dođe do izjednačenja, ali Bredli Vonamejker nije pogodio za dva poena.

Madriđane je do pobjede predvodio Luka Dončić sa 20 poena, 10 asistencija i osam skokova, dok su Felipe Rejes i Trej Tompkins postigli po 13.

U ekipi Fenera istakao se Vonamejker sa 20 poena, dok je Luiđi Datome postigao 12.

Fener i Real na diobi su šestog mjesta sa po devet pobjeda i šest poraza.

Valensija je srušila Panatinaikos na svom terenu 67:63 i tako prekinula niz od 10 poraza u Evroligi.

Meč je riješen u finišu. Prvo je Dubljević pogodio za 65:63, da bi Grci promašili dva šuta. Tačku na "i" stavio je Erik Grin sa linije penala.

Dubljević je meč završio sa 11 poena i četiri skoka, a Grin je bio najefikasniji sa 21. U poraženom sastavu se istakao Met Lojeski sa 17 poena.

Žalgiris je savladao Olimpijakos 74:68 i upisao peti vezani trijumf.

Kevin Pangos i Arturas Milaknis su predvodili Litvance sa po 14 poena, na drugoj strani najbolji je bio Janis Papapetru sa 13.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније